5. července 2012 • 11:17

VIDEO: Český surfing má staronového krále a novou královnu

Autor: tem
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká republika nemá moře ani oceán, mistrovství v surfingu ovšem ano. Tradičně v jihofrancouzském městečku Seignosse se poslední červnový týden se již popáté sešla česká a slovenská surfařská špička, aby ve vlnách Atlantiku bojovala o titul mistra a mistryně republiky. Šampiony pro rok 2012 se stali Jan Klvaňa a Šárka Matějíčná.



Za slunečného počasí prošlo vyřazovacími koly do finále šest závodníků v každé kategorii. Finalisté pak třicet minut předváděli rozhodčím i divákům své umění. Výsledné bodové ohodnocení se skládalo ze součtu dvou nejlepších jízd.

Mužské finále ovládl Jan Klvaňa, který už má doma dva tituly mistra republiky z předchozích let. V napínavé soutěži porazil loňského vítěze, snowboardistu Martina Černíka, o půl bodu.

„Momentálně žiju na Bali, takže jsem si musel postupně zvykat na studenou vodu, ale vlny i počasí byly ideální. Všichni se za rok dost zlepšili a bylo náročné projít pavoukem až do finále,“ okomentoval Klvaňa svůj třetí triumf.

VIDEO: Záběry české a slovenské surfařské špičky

Vítězkou v ženské kategorii se stala maďarská surfařka Eszter Horvathová o půl bodu před Šárkou Matějíčnou, která spolu s druhým místem brala titul mistryně republiky. Loňská vítězka Anna Černá ani trojnásobná česká šampionka Tereza Olivová letos na medaili nedosáhly.

Pátý ročník mistrovství Česka a Slovenka v surfingu ukázal, že zájem o surfování i úroveň závodníků ve střední Evropě každoročně stoupá. Česká surfařská elita má však nad tou slovenskou stále navrch, jak ukazují celkové výsledky i fakt, že v mužském závodě Slovák ve finálové šestici chyběl.

Výsledky

Roxy Czech & Slovak surfing Championships 2012

1. Eszter Horvathová (Maďarsko) 9 b.

2. Šárka Matějíčná (ČR) 8,5 b.

3. Ada Tzoneva (ČR) 7 b.


Quiksilver Czech & Slovak surfing Championships 2012

1. Jan Klvaňa (ČR) 7,5 b.

2. Martin Černík (ČR) 7 b.

3. Peiman Lotfi (Maďarsko) 6,5 b.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud