3. srpna 2014 • 10:02

Mistrovství republiky ve skocích do vody ovládl na High jumpu Navrátil

Autor: ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá show! Tato svě slova nejlépe vystihují jubilejní patnáctý ročník Desperadost High jump, které se zároveň počítá jako mistrovství České republiky ve skocích do vody ve volné přírodě.



Žulový lom v Hřiměždicích na Příbramsku již tradičně kromě těch nejlepších skokanů přilákal i tiscíce diváku, kteří měli celý víkend na co koukat.

Kromě skoků z 12 a 16 metrové věže diváky přiváděly do varu kousky, které skokani předváděli oblíbené na pětimetrové houpačce. Ti nejlepší se pomocí ní dokáží dostat až do výšky jedenácti metrů a v kombinaci s rychlostí, které dosahují, se jedná o skvělou podívanou.

Soutěžní disciplníny doplnil bohatý doprovodný program. V exhibici z plošiny skákal jak čtrnáctiletý kluk, tak sedmašedesátiletý důchodce. Nejlepší český skokan Michal Navrátil, který závodí i v prestižní světové sérii Red Bull Cliff Diving překonal rekord ve výšce skoku, kterou kdy kdo v Hřiměždicích skočil. Salta a vruty točil z výšky 31m. 

Navrátil se zároveň stal mistrem České republiky, ikdyž ani v jedné disciplíně nezvítězil, v součtu byl z českých závodníků nejlepší. V královské disciplíně, skocích z 16m, vyhrál Švýcar Andy Hulliger a nižší dvanáctimetrové skoky ovládl Dán Jimmy Andersen.

Obrovský aplaus pokaždé sklidily jak dámy skokanky, tak již zmiňovaní kluci, kteří do tohoto lomu skákali již v sedmi letech. I letos diváky bavily takzvané splashe, neboli placáky. Některé byly obzvláště vyvedené a v tu chvíli by asi na místě skokana nechtěl být nikdo.

Novinkou letošního jubilejného ročníku byla letecká show českého akrobatického letce Martina Šonky, který dlouhé minuty předváděl nad lomem místy až děsivě nízké průlety a naopak vysoké vývrtky. 

Doprovodný program dále zahrnoval několik hudebních stageí, které návštěvníky bavily až do ranních hodin, tanečnice o tyči, divácky atraktivní parkour a ve vodě se předvedli krasoplavci. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud