Romana Barboříková
Premium
21. května 2018 • 17:27

Medailista Hradilek druhý rok mimo reprezentaci. Co za tím hledat?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má stříbro z olympijských her v Londýně 2012. Je mistrem světa z Prahy 2013. Od té doby ale kajakář Vavřinec Hradilek hodně věnoval pozornost jiným aktivitám. Podniká, natočil film, ve volném čase létá s malým letadlem. A ačkoliv se před touto sezonou opět opřel do tréninku, v nabité konkurenci se druhý rok v řadě neprobojoval do reprezentačního A týmu. „Myslel jsem, že výsledky budou úplně jinde. Dělal jsem chyby. To by s mými zkušenostmi mělo být jiné,“ sype si popel na hlavu. Čím to je?



NADUPANÁ KONKURENCE

Vavřinec Hradilek – stříbrný OH medailista 2012 a mistr světa 2013. Jiří Prskavec – bronzový medailista z OH 2016, mistr světa 2015, trojnásobný mistr Evropy (2013, 2014, 2016). Ondřej Tunka – mistr světa 2017. Vít Přindiš – vicemistr světa 2017. Už samotný výčet by stačil k vysvětlení toho, jak je v českém prostředí nesmírně náročné se probojovat do tříčlenného reprezentačního kádru kajakářů. „Myslím, že nominační závody ukázaly, že my čtyři jsme pořád malinko jinde, že ti mladí se ještě nedotáhli. Je to těžký a bude to čím dál těžší, až se mladým začne dařit,“ potvrzuje Přindiš, Hradilkův tréninkový parťák. Sám Hradilek si už před nominací uvědomoval, že jim mladší závodníci mohou situaci komplikovat.

NIKDO NEMLÁDNE

Je mu 31 let. Po Luboši Hilgertovi mladším, který v nominaci vybojoval čtvrté místo a tím pádem možnou účast na některých závodech Světového poháru, je mezi kajakáři nejstarší. Jak jsme se ale přesvědčili třeba u Štěpánky Hilgertové, věk nemusí vždy hrát roli.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud