26. července 2020 • 16:13

Prskavec vyhrál i podruhé a je blízko olympiádě: Krok je to veliký

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakář Jiří Prskavec vyhrál ve Veltrusech i druhý závod Českého poháru ve vodním slalomu, který byl zároveň součástí nominačních bojů o místo v reprezentaci i účast na odložených olympijských hrách v Tokiu. Úřadující mistr světa ve finále předčil o 49 setin sekundy Víta Přindiše, třetí skončil Tomáš Zima.



Sobotní medailisté Ondřej Tunka a Vavřinec Hradilek tentokrát v boji o stupně vítězů neuspěli, bývalý světový šampion Tunka doplatil na padesátivteřinovou penalizaci. Bronzový olympionik z Ria Prskavec by tak mohl nominační otazník vyřešit již o příštím víkendu, kdy se další dva závody pojedou v Praze-Troji.

„Mám obrovskou radost, líp to začít nemohlo, ale na druhou stranu nás ještě čekají dva závody a já musím minimálně jeden z nich zajet výborně. Takže nic není rozhodnuté, ale ten krok jsem udělal veliký,“ uvedl Prskavec, který má v nominačním žebříčku sedmibodový náskok před mistrem Evropy Přindišem a k olympijské jistotě potřebuje vyhrát ještě jeden závod.

Podruhé dokázala ve Veltrusech zvítězit rovněž kanoistka Tereza Fišerová. Kajakářka Kateřina Kudějová, mistryně světa z roku 2015, i kanoista Vojtěch Heger vylepšili sobotní druhá místa.

Kudějová je v čele nominačního pořadí i díky dvěma bonusových bodům z loňského MS. „Na začátku jsem si moc nevěřila, ale už po včerejšku se mi hrozně ulevilo. Dneska to bylo mnohem lepší, první závod je těžší, a tak se mi jelo dobře. Za výsledky jsem určitě moc šťastná,“ řekla po vítězné jízdě Kudějová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud