9. prosince 2010 • 15:59

Synek: Narození dcerky nelze ničím nahradit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifař Ondřej Synek vyhrál v letošní sezoně vše, co šlo, přesto za největší úspěch nepovažuje triumf ve Světovém poháru, vítězství na mistrovství Evropy ani zisk zlaté medaile na světovém šampionátu. Nejcennější je pro něj narození dcery Alice.



"To je nejvíce. Zlatá medaile je krásná věc, ale malá je nenahraditelná. Je to pro mě největší vítězství v této sezoně," řekl dnes Synek novinářům v Praze.

Prvorozená dcera se jeho přítelkyni narodila v polovině listopadu, krátce po mistrovství světa. "Malá je opravdu savec. Saje o sto šest. Hodně roste a je docela hodná. Nebrečí, nezlobí. Skoro o ní nevíme," uvedl pyšný otec.

Osmadvacetiletý král českého veslování si momentálně užívá volna po sezoně a snaží se partnerce s dcerou maximálně pomoct. "Zvládám úplně všechno. Docela jsem se zaběhl, řekl bych," hlásil Synek.



"Jen když měla malá před nedávnem větší nadílku v plínce, tak to jsem nezvládl. To jsem musel předat," smál se Synek, který přítelkyni hned upozorňoval, že se musí zapracovat postupně. "Přebalování a koupání je ale v pohodě," řekl.

Ondřej Synek povýšil na nadporučíkaFoto ČTK


Synek se snaží pomáhat i jinak. Vaří a uklízí. "Aby Pavla měla co nejvíce času na malou. Já ji nenakojím, s tím pomoct nemůžu," konstatoval.



V kuchyni je prý zdatný. "Vařím všechno, nejsem žádný nýmand, který by si neuměl uvařit. Zvládnu vše, od ryby po maso, zeleninu. Jen omáčky mi ještě nejdou," smál se Synek.

Český veslař roku, jehož jméno figuruje i mezi desítkou nejlepších sportovců České republiky, se už těší, až bude moct vyrazit s dcerou sám ven na procházku. "Ještě je v šestinedělí, takže ven nemůže. Navíc je špatné počasí, takže se nedá," dodal Synek.

Ondřej Synek povýšil na nadporučíka
Ondřej Synek povýšil na nadporučíka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud