13. července 2014 • 12:30

Kiki a Maki září dál! V Gstaadu vybojovaly bronz a mají třetí medaili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už třetí medaili získaly plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková v této sezoně na Světovém okruhu. Na grandslamu ve švýcarském Gstaadu vybojovaly bronz po úporné bitvě s Brazilkami Julianou a Marií Antonelliovou. V obou setech české vítězky dvou letošních turnajů dlouho prohrávaly, ale bodové manko vždy smazaly a zvítězily 27:25 a 21:19.



Kolocová se Slukovou prožívají pohádkovou sezonu. Zahájily ji triumfem doma v Praze a před třemi týdny vybojovaly historický titul na grandslamu v Berlíně. V chladném a deštivém Gstaaadu jim sobotní semifinále nevyšlo, dnes však zápas o třetí místo rozhodly pro sebe. V šestnáctistupňovém chladu je mohl hřát další velký úspěch.

Z Kiki a Maki rostou hvězdy. Na kurtu bojují jako jedna, těší kouče
Video se připravuje ...

"Nemůžu tomu uvěřit, máme úžasnou sezonu. Bojovaly jsme o každý míč, i když jsme hodně prohrávaly," radovala se Sluková v rozhovoru na kurtu. Kolocová nejprve se širokým úsměvem poprosila, aby její jméno nebylo vyslovováno jako "Koloková", ale s písmenem C, pak chrlila další superlativy.

"Nevyšly nám začátky, ale neuvěřitelně jsme se vrátily do zápasu. Podržely jsme se navzájem. Druhý set byl o trošičku lehčí, ale výměny na konci stály za to. Máme obrovskou radost," dodala Kolocová.

Šestadvacetileté Češky proti Julianě, která během kariéry posbírala 45 zlatých medailí, a Antonelliové, jež má vavřínů devět, v první sadě prohrávaly už 8:16. Zdánlivě ztracený set ale zachránily, odvrátily dva setboly a samy pátý proměnily.

Ve druhé sadě znovu rychle prohrávaly až o pět bodů (2:7), ale definitivně vývoj otočily na 18:17 a po neskutečné výměně se dostaly k prvnímu mečbolu. Hned ho využily a z posledních 12 zápasů se radovaly z 11. vítězství.

Spolu s bronzovou medailí Kolocová, Sluková inkasovaly i prémii 32.000 dolarů a dalších 640 bodů do světového žebříčku, v němž byly před Gstaadem na 11. místě. Účastnily se však jen pěti turnajů.

První německé finále v historii World Tour vyhrály Ilka Semmlerová s Katrin Holtwickovou, k premiérovému titulu v kariéře došly po výhře 24:22 a 21:16 nad Karlou Borgerovou s Brittou Bütheovou.

České beachvolejbalistky Kiki a Maki
České beachvolejbalistky Kiki a Maki

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud