2. ledna 2018 • 12:50

Beachvolejbalové hvězdy si zahrají o milion v Pelhřimově

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již ve druhém lednovém týdnu bude k vidění nejprestižnější beachvolejbalový turnaj! Do Pelhřimova se sjedou esa světové úrovně v rámci CEV Masters. Druhá nejvyšší evropská soutěž se v České republice uskuteční zcela poprvé. Specialitou navíc bude, že diváci mohou zajít na kvalitní beachvolejbal do haly. Na co nejvyšší prize money v celkové hodnotě 50 tisíc eur (1,27 milionu korun) pomýšlí také elitní české páry – Michaela Kvapilová s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou nebo Bára Hermanová s Markétou Nausch Slukovou.



Beachvolejbalová sezona odstartuje v tomto týdnu v nizozemském Haagu v rámci evropského poháru. Půjde však o prověrku formy českých párů před domácím CEV Masters, které se uskuteční ve sportovním areálu Beachwell v Pelhřimově. „Pro naše hráče je to zároveň velmi atraktivní možnost se ukázat před domácím publikem a poměřit se s evropskými elitními páry. Půjde o velkou událost pro český beachvolejbal,“ prohlásil promotér turnaje v Pelhřimově Vladimír Kozler.

Do CEV Masters v Pelhřimově je například přihlášen šestý nejlepší světový pár – Poláci Piotr Kantor a Bartosz Losiak. Divákům se představí také světové osmičky – Rakušané Clemens Doppler s Alexanderem Horstem. Nejvýše nasazené ženy jsou Švýcarky Nina Betschartová a Tanja Hüberliová, třinácté na světovém žebříčku. „Jsem rád, že se nám přihlásily nejlepší evropské dvojice a dovolím si říci, že se jedná o hráče světového formátu. Možná je to tím, že jsme změnili termín a z listopadu jsme turnaj přesunuli na leden,“ vysvětloval Vladimír Kozler.

Zajímavostí je, že se CEV Masters uskuteční poprvé v hale. „Všichni jsou zvědaví, jak bude turnaj probíhat. Už jsme tu ale pár akcí zorganizovali, tak nemáme strach,“ dodává Kozler, promotér turnaje, který se rozehraje ve čtvrtek 11. ledna. Finále je na programu v neděli 14. ledna, utkání bude vysílat ČT sport. Dostat se do něho by určitě chtěly nejlepší české páry – Bára Hermanová s Markétou Nausch Slukovou, Michaela Kvapilová s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou nebo Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud