24. října 2018 • 20:36

Volejbalistky Olomouce v boji o Ligu mistryň trápily favorita, ale padly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Olomouce prohrály úvodní domácí duel 2. předkola Ligy mistryň s loňským finalistou Albou Blaj 2:3 po setech 25:23, 16:25, 24:26, 27:25 a 13:15. Odveta se bude hrát na palubovce rumunského soupeře příští týden v úterý. Hanačky při návratu do prestižní soutěže po 23 letech vyhrály úvodní set, ale pak měl navrch soupeř. Ve čtvrté sadě si český vicemistr ještě po dvou odvrácených mečbolech vynutil tie-break, v něm už ale obrat nedokonal.



Lídr extraligy vstoupil do utkání nebojácně. Přišel sice až o čtyřbodové vedení a v koncovce prvního setu prohrával 20:23, ale pěti body za sebou skóre i díky podání Nikol Sokolové otočil a ujal se vedení.

Naproti tomu ve druhém setu Hanačky nevedly ani jednou a soupeř bez větších potíží srovnal. Ve vyrovnaném třetím setu oba týmy ztratily tříbodové vedení, ale v dramatické koncovce se k setbolům dostaly jen hostující hráčky a druhý využily.

V závěru čtvrté sady favorizovaný rumunský tým neproměnil dvě možnosti k ukončení zápasu, ale dočkal se v rozhodujícím tie-breaku. Olomouc v ní nepustil ani jednou do vedení, sice opět nevyužil dva mečboly, ale celkově pátý už ano a přiblížil se postupu do 3. předkola, z něhož teprve povede cesta do skupinové fáze. Vítěz tohoto dvojutkání narazí ve finále kvalifikace na lepší tým z utkání mezi Stuttgartem a nizozemským Sliedrechtem.

2. předkolo volejbalové Ligy mistryň - úvodní zápas:
UP Olomouc - Alba Blaj (Rum.) 2:3 (23, -16, -24, 25, -13)
Rozhodčí: Sikanjic (Licht.), Bernaola (Šp.). Čas: 120 min. Diváci: 850.
Sestava a body Prostějova: Kubínová 5, Michalíková 18, Trnková 5, Orvošová 17, Kossányiová 17, Strušková 9, libero Kovářová - Sokolová 6, Dudová, Dedíková, Napolitano Šenková 2, Košická 2.
Nejvíce bodů Alby: Baciuová 25, Newcombeová 16, Ninkovičová a Lazarevičová po 13.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud