3. srpna 2019 • 11:20

Volejbalistky prohrály i s Tureckem a v Číně olympiádu nevybojují

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky prohrály v olympijské kvalifikaci i druhý zápas. Turecku podlehly 1:3 na sety a v čínském Ning-po si účast na hrách v Tokiu v roce 2020 nevybojují. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí na olympiádu pouze vítězky.



Svěřenkyně řeckého kouče Jannise Athanasopulose prohrály v prvním utkání s Čínou 0:3 a v neděli už budou hrát s Německem jen o umístění.

Volejbalistky začaly proti Turecku špatně, první úspěšný útok zaznamenala Kossányiová až na 6:13 a první set patřil jasně tureckým favoritkám. Ve druhé sadě už se Češky zlepšily a blokařka Trnková srovnala na 19:19, ale pak přišly úspěšné bloky soupeřek. Celkem Češky "narazily" v utkání třináctkrát a o sadu přišly.

Úvod třetího setu nevypadal, že by volejbalistky mohly uspět. Prohrávaly 2:6, ale srovnaly na 9:9 a dvě esa v řadě kapitánky a nahrávačky Šmídové na 14:10 je nasměrovaly k zisku sady, kterou ukončila smečařka Mlejnková. Více už ale nezvládly, dalšímu dějství jasně dominovaly hráčky Turecka v čele s Günesovou, autorkou 22 bodů, která zápas smečí ze středu sítě razantně ukončila.

České reprezentantky naposledy startovaly pod pěti kruhy v roce 1972 v Mnichově a čekání na start v olympijském turnaji nejspíše neskončí. V lednu se sice ještě uskuteční kontinentální kvalifikace, ale vzhledem k tomu, že národní tým chybí po 14 letech na mistrovství Evropy, tak nejspíš o tuto možnost boje o olympiádu přijde.

Partnerem českeho volejbalu je Hyundai.

Olympijská kvalifikace volejbalistek v čínském Ning-po - skupina B:

Turecko - ČR 3:1 (15, 22, -21,17)
Rozhodčí: Paškevič (Rus.), Chattábová (Egypt).

Sestava a body ČR: Kossányiová 13, Purchartová 2, Orvošová 4, Mlejnková 10, Trnková 9, Šmídová 5, libero Dostálová - libero Vaňková, Kopecká, Patočková 9, Holásková 2, Kozubíková 1, Janečková. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Turecka: Günesová 22, Bozová 20.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud