13. září 2019 • 08:00

Důrazný servis! To má být hlavní zbraň českých volejbalistů na ME

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE


Prestižní turnaj rozehrají také volejbalisté. Od 14:00 na mistrovství Evropy vyzvou Ukrajinu. Na minulém ročníku urvali sedmé místo, letošním cílem je postoupit ze základní skupiny a dostat se co nejvýše. Jaký k tomu mají plán? Hlavně týmovost a spoléhat se na důrazný servis! „Myslím, že bude naší největší zbraní. Nemáme čtrnáct bombarďáků, kteří by to uhráli. Musíme tak hodně zatlačit na servisu,“ dodal Donovan Džavoronok, jeden z nejlepších současných českých volejbalistů.



Češi na evropském šampionátu v základní skupině vyzvou úřadující mistry světa Poláky, Estonce, Černou horu a domácí Nizozemsko. Jedna z činností, na kterou chce český tým tlačit, je úspěšný servis. „Víme, že je to potřeba. Je to vyloženě individuální věc, hlavně o hlavě. Kdo vytváří tlak na servisu, tak má velkou výhodu,“ doplnil reprezentační trenér Michal Nekola. Český tým se tak v přípravě na něj zaměřil – hráči byli vystaveny umělému tlaku, přitom nesměli podání zkazit.

A kdo by měl v této statistice vládnout? Například Jan Galabov, Donovan Džavoronok a Jan Hadrava. „Od nich budeme čekat zejména razantní servis. Zároveň máme v kádru několik hráčů, kteří jsou schopní dát technické podání. Díky tomu dokáží soupeře odtáhnout od sítě, což je rovněž v moderním volejbalu důležité,“ dodal trenér Michal Nekola. „Na hřišti budeme mít tři čtyři kluby, kteří jsou připraveni tlačit servisem.“

Právě ve statistice v počtu es patří k nejlepším v polské lize Jan Hadrava, který hraje za Olštýn. Zároveň se stal hlavní útočnou silou polského týmu. Podobný status má také Donovan Džavoronok v italské Monze, kde se stal nejvíce bodujícím hráčem.

Mistrovství Evropy volejbalu se koná poprvé v historii ve čtyřech státech, Češi odehrají základní skupinu v Nizozemsku. V roce 2021 bude základní skupinu evropského šampionátu hostit také Ostrava.

Partnerem českeho volejbalu je Hyundai.

Program ME
13.9.2019 14:00 CZE – UKR
15.9.2019 19:00 CZE – EST
16.9.2019 20:00 CZE – POL
18.9.2019 20:00 CZE – NED
19.9.2019 17:00 CZE – MNE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud