5. února 2020 • 07:03

Volejbalisty čekají bitvy o sněhové tituly. Ve hře bude i účast na ME

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česko v sobotu pozná nové volejbalové krále a královny. Tentokrát ale ty sněhové! Po roční pauze se totiž ve Špindlerově Mlýně koná mistrovství České republiky žen a mužů ve snowvolejbale. V areálu u dolní stanice lanovky na Svatý Petr se o tituly porve dvanáct mužských a devět ženských týmů. „Vítězové se zároveň nominují na dubnové mistrovství Evropy do rakouského San Antonu. Tam bychom se chtěly moc podívat,“ říká za tým nasazených jedniček Anna Dostálová.



Právě ona ve Špindlu před dvěma lety vyhrála premiérový domácí šampionát. Tehdy se však hrál sněžný volejbal ještě ve dvojicích. Nyní už proti sobě na hřišti bojují trojice, navíc s možností střídání. „To ale nemění nic na tom, že bych ráda zvítězila znovu. Dva roky zpátky se nám to s Míšou Knoblochovou podařilo parádně. Konkurence je však nyní zase větší, takže vím, že to nebude lehké zopakovat. Cesta bude trnitá, ale doufám, že znovu získáme titul,“ prohlásila Anna Dostálová, jejíž družstvo dále tvoří sestra Magdalena a další sourozenecký pár, Diana a Karin Žolnerčíkovy.

Vzhledem k teplejšímu počasí to mají týmy trochu složitější s přípravou. „Trénujeme hlavně na písku. Já tedy byla jako fyzioterapeutka začátkem roku dva týdny s kajakáři na soustředění v italském Livignu, kde jsem si sněhu užila dost. Ale tam šlo v mém podání hlavně o nabírání kondice,“ popsala Anna, jejímž bratrem je trojnásobný olympijský medailista v rychlostní kanoistice Josef Dostál. „Nějaký sníh ale je i na českých horách. Zažila jsem už horší sněhové podmínky. I předpověď zatím vypadá dobře. Možná vysvitne i sluníčko,“ přeje si.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud