8. září 2021 • 10:14

Čeští volejbalisté jsou v osmifinále ME! Hůře než čtvrtí už nemohou skončit

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští volejbalisté mají na mistrovství Evropy jistý postup do osmifinále bez ohledu na výsledky zbývajících zápasů ostravské skupiny B. Po úterní výhře 3:0 nad Černou Horou mají sedm bodů a neskončí hůře než čtvrtí. Před čtvrtečním závěrečným duelem se suverénní Itálií mají navíc Češi šanci projít do play off ze druhé pozice.



Italové ve třech zápasech v Ostravar Areně neztratili ani bod a mají jich devět, následují Slovinci s bilancí 3:1 a rovněž devíti body. S těmito celky má jistý postup i česká reprezentace.

"Nemůžeme být hůře než čtvrtí. Jeden ze dvou týmů Bulharsko, Bělorusko nás přeskočit může, a to jakýkoli, ale oba ne," řekl ČTK asistent trenéra Martin Kop.

Češi zahájili turnaj nečekanou výhrou nad obhájci stříbra Slovinci (3:1), poté podlehli Bělorusku (1:3) a Bulharsku (2:3), klíčový duel s Černohorci však zvládli. V "béčku" zbývají odehrát čtyři zápasy. "Při shodě výsledků můžeme být i druzí," dodal Kop.

O pořadí v tabulce rozhoduje nejprve počet vítězství, poté získané body, poměr setů a případně i poměr míčů. Dnes se utkají Italové se Slovinci a Bělorusko s beznadějně poslední Černou Horou. Ve čtvrtek poté nastoupí Bulharsko proti Bělorusku a na závěr čeští volejbalisté proti Italům.

Osmifinále odehraje reprezentace opět doma v Ostravě, a to podle umístění buď v neděli, nebo v pondělí.

Čeští volejbalisté se radují z vítězství nad Černou Horou: (zleva) Jan Hadrava, Jan Galabov, Lukáš Vašina a Milan Moník.
Čeští volejbalisté se radují z vítězství nad Černou Horou: (zleva) Jan Hadrava, Jan Galabov, Lukáš Vašina a Milan Moník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud