1. února 2017 • 19:00

Koukalová a spol. finišují přípravu na MS. Zabere vysokohorský experiment?

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbývá už jen osm dní. Již příští čtvrtek odstartuje v rakouském Hochfilzenu mistrovství světa v biatlonu, a zatímco část české výpravy i s Gabrielou Koukalovou do konce týdne trénuje ještě v Anterselvě, další se zase chystá třeba na závod IBU Cupu v Osrblie. Do dějiště se čeští závodníci přesouvají v neděli, případně na začátku příštího týdne.



Na rozlučku se světovým pohárem jim na konci ledna nadělila Anterselva pořádné dardy. Gabriela Koukalová zde přišla o žlutý dres, ženská štafeta tu skončila šestnáctá... Češi však věří, že jim italské vysokohorské letovisko pomůže alespoň k lepší přípravě na blížící se MS.

„Je to takový experiment, s tím, že pak plynule přejedeme do Rakouska,“ přiznal trenér žen Zdeněk Vítek k faktu, že část výpravy v Anterselvě zůstala a nadále se tu na vrcholnou akci připravuje.

Vše o MS v biatlonu 2017 v Hochfilzenu sledujte ZDE »

Gabriela Koukalová se na Facebooku kaje, že porušila novoroční předsevzetí...
Gabriela Koukalová se na Facebooku kaje, že porušila novoroční předsevzetí...

Výhody se zdají být evidentní. Na rozdíl od minulých let jsou závodníci již třetím týdnem ubytovaní ve vysoké nadmořské výšce 1 650 metrů nad mořem, díky čemuž by si měla jejich těla vytvořit větší zásobu červených krvinek a při sjezdu do níže položených míst z toho těžit. 

Rakouský Hochfilzen, dějiště MS, je položený ve výšce 1 100 metrů nad mořem. „Zkoušíme to a uvidíme, jak dopadne,“ přiznal v minulých týdnech i šéftrenér Ondřej Rybář.

Ve skupině, která v Itálii trénuje, jsou biatlonisté jako Gabriela Koukalová, Eva Puskarčíková , Ondřej Moravec , Michal Šlesingr , Michal Krčmář nebo Adam Václavík.

Naopak Veronika Vítková minulý týden absolvovala ME v Polsku a Jaroslav Soukup se po stejné akci chystá i na závody IBU Cupu v Osrblie, kde zřejmě svede boj o páté místo v české nominaci s Tomášem Krupčíkem.

Až po závodech na Slovensku padne finální nominace, pak bude následovat také přesun do Rakouska.

I zde už finišují přípravy na MS – podívejte se na oficiální pozvánku organizátorů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud