18. března 2019 • 10:25

Koukalová brání biatlonisty po MS bez medaile: Jsme lidi, ne stroje!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

České představení na MS v biatlonu letos nikoho ze židlí nezvedalo a na závodníky se snášela místy i drsná kritika, vůči níž se ohradil třeba Tomáš Krupčík. Vystoupení svých bývalých parťáků v Östersundu okomentovala na sociálních sítích i Gabriela Koukalová. „Nikdo nevidí to brutální úsilí,“ napsala.



„Sport je vrtkavá věc a biatlon tuplem. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenká. Stejně, jako je velmi tenká hranice mezi uznáním a zatracením,“ připomněla Koukalová . Letošní šampionát se podle ní nevydařil tak, jak by si představovali fanoušci, ale především sami závodníci.

„Nikdo ale nevidí to brutální úsilí, které tomu všichni včetně realizačního týmu věnovali,“ vyzdvihla dvojnásobná stříbrná medailistka z olympiády.

Gabriela Koukalová u sochy Emila Zátopka připomněla jeho heslo, když nemůže, přidej...
Gabriela Koukalová u sochy Emila Zátopka připomněla jeho heslo, když nemůže, přidej...

„Je krásné, když slaví fanoušci společně se sportovci úspěchy. Je ale důležité přijmout společně i neúspěchy. To je sport a my všichni jsme prostě lidi a ne stroje,“ zdůraznila Koukalová, která prý posledních pár dní strávila v Lausanne.

„Narazila jsem i na legendárního Emila Zátopka . Vzpomněla jsem si nejen na jeho fantastické sportovní úspěchy, ale i na jeho heslo... Když nemůžeš, tak přidej! Platí to ve sportu i v životě,“ dodala bývalá biatlonová hvězda k fotce u sochy atletické legendy.

Čeští biatlonisté ve Švédsku skončili bez medaile, což se jim stalo na MS po třech letech.

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Návrat k biatlonu? Dřu jako blázen, říká Koukalová
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud