6. února 2024 • 13:30

MS trápí teplo, odtává až 20 cm sněhu. Šéf: Musí to vypadat i v televizi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počasí a jeho předpověď je stále největším problémem světového šampionátu biatlonistů, který dnes večer v Novém Městě na Moravě slavnostně začne a ve středu jeho soutěžní program odstartuje závodem smíšených štafet. Ve Vysočina Areně bylo dnes v poledne pět stupňů Celsia, pracně připravené tratě tají a musejí se doplňovat sněhem ze zásobníků.



V katastrofickém scénáři se dokonce zjevila varianta, že středeční závod smíšených štafet se o den posune. „Rozhodli jsme se program neměnit a věřím, že to dobře dopadne,“ řekl šéf organizátorů Jiří Hamza. Předpověď počasí totiž není příznivá ani na další dny, kdy se k teplotám výrazně nad bodem mrazu má přidat i déšť.

Podle Hamzy odtaje nyní přes den až 20 centimetrů sněhu, který se musí přes noc navozit na tratě. V zásobnících je nicméně připraveno až 50 000 kubíků sněhu, takže jeho nedostatek nehrozí. „Je to ale obrovská zátěž pro lidi, musíme vše nachystat, aby to i v televizi vypadalo, protože se prezentujeme před celým světem. Musím všem lidem poděkovat, tráví zde dvakrát až třikrát více času, než by bylo v plánu za normálních meteorologických podmínek,“ zdůraznil Hamza.

Odpoledne se na tratě ve Vysočina Areně chystali poprvé i čeští reprezentanti, jejichž pondělní trénink byl kvůli silnému větru zrušen. „Jsme venkovní zimní sport a s výkyvy počasí musíme počítat. Musíme umět zajet jak při minus osmnácti stupních, tak i při plus deseti,“ řekl novinářům nejzkušenější český biatlonista Michal Krčmář.

Společně s Tomášem Mikyskou a Jonášem Marečkem je v širší nominaci na dvě místa ve smíšené štafetě, mezi ženami zůstane mimo hru jedna z trojice Markéta Davidová, Jessica Jislová a Tereza Voborníková. Nominaci určí trenéři dnes vpodvečer po oficiálním tréninku, závod smíšených štafet odstartuje ve středu v 17:20.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud