iSport.cz
9. února 2024 • 18:23

Střelba brzdí Češky. Davidovou zradila stojka: Diváci? Neslyšíte vlastní dech

Vstoupit do diskuse
21
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná velká euforie, ale taky ne propadák... Ani jedna z českých biatlonistek nepředvedla ve sprintu na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě čistý zápis na střelnici, nejlepší skončila Markéta Davidová, která i s dvěma minelami ve stoje doběhla jako sedmnáctá. Závod se proměnil v party francouzského týmu, který zabral první čtyři místa. Zlato brala Julia Simonová, stříbro Justine Braisazová-Bouchetová a bronz Lou Jeanmonnotová.



Markéta Davidová na šampionátu poprvé v sezoně ve sprintu zažila čistou položku. Po úvodní střelbě vleže se držela v první desítce. Ve stoje ale dvakrát minula a čas strávený na trestných kolech ji odsunul na sedmnácté místo.

„Mrzí mě ta stojka, to je asi jasný. Na druhou stranu nula vleže mě docela potěšila,“ hodnotila Davidová pro Českou televizi.

Na střelnici chybovaly i ostatní reprezentantky. Voborníková začala závod dvěma neúspěšnými střelami, které skončily v dolní části terče těsně mimo. Pak už nezaváhala, ve stoje předvedla vynikající položku za necelých 27 sekund.

„Dneska jsem hodně bojovala s nástřelem. Včera na tréninku bylo bezvětří, dnes taky. Cvakala jsem strašně moc. Fakt nevím, kde ty chyby byly, ale díky bohu, že jsem ty tři trefila,“ ulevila si Voborníková. „Ta ležka je zpackaná. Aspoň, že ta stojka... Bála jsem se, že když pokazím stojku, budu bez stíhačky, to by mě strašně mrzelo.“

Jessica Jislová naopak dvakrát minula ve stoje a Lucie Charvátová netrefila jednu ránu vleže a dvě ve stoje. Do nedělní stíhačky se ale probojovaly všechny reprezentantky. Voborníková byla ve sprintu dvaatřicátá, Charvátová čtyřicátá a Jislová osmačtyřicátá.

Závod naprosto ovládly Francouzky. Julia Simonová získala na šampionátu v Novém Městě na Moravě už druhou zlatou medaili. Po vítězství ve středeční smíšené štafetě ve sprintu triumfovala o 4,9 sekndy před krajankou Braisazovou-Bouchetovou a bronz Lou Jeanmonnotová. Čtvrtá skončila navíc Sophie Chauveau a Jeanne Richardová brala patnácté místo.

Ve Vysočina Aréna opět panovala fantastická atmosféra.

„Na trati to byl masakr. Člověk neslyší ani vlastní dech a musí jet úplně na doraz, diváci nás nenechají odpočívat. Je to super,“ chválila diváky Davidová, která ve sprintu předvedla nejlepší výkon sezony. V běhu předvedla čtrnáctý nejrychlejší čas.

„Všichni jsme doufali, že dneska to prolomíme. Markéta začala výborně ležkou, ale byly tam dvě chyby ve stoje. Střelba nás letos brzdí hodně,“ hodnotil sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

Ženy - sprint (7,5 km)

1. Simonová 20:07,5 (0 tr. okruhů), 2. Braisazová-Bouchetová -4,9 (1), 3. Jeanmonnotová -40,8 (1), 4. Chauveauová (všechny Fr.) -44,2 (1), 5. Bendiková (Lot.) -46,5 (1), 6. Preussová (Něm.) -1:05,3 (1), ...17. Davidová -1:41,5 (2), 32. Voborníková -2:09,9 (2), 40. Charvátová -2:26,8 (3), 48. Jislová (všechny ČR) -2:38,2 (2).

 

Vstoupit do diskuse
21
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud