Ivo Pospíšil
16. prosince 2013 • 23:49

Češi jsou doma. Vítková dostala dort, Soukalová prchá před cukrovím

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První letošní biatlonový trimestr skončil. A úspěšně. Gabriela Soukalová vládne Světovému poháru, Ondřej Moravec dojel druhý při sprintu v Annecy a Veronika Vítková zase získala stejné umístění v Hochfilzenu. Po návratu do Čech navíc dostala od jednoho ze sponzorů dort k pětadvacátým narozeninám. „Nesmím to ale se sladkým moc přehánět, abych se v dalším závodě pohnula,“ smála se. 



Minulé pondělí oslavila pětadvacáté narozeniny. A když předtím dostala biatlonistka Veronika Vítková před závody v Hochfilzenu od fanoušků z Jilemnic dort, den po jeho rozkrojení dojela druhá ve sprintu.

Tentokrát tak dostala dort i od jednoho ze sponzorů biatlonové reprezentace ve tvaru marmelády. Hned po návratu z SP v Annecy. „Je pěkný, líbí se mi. Myslím, že vůbec doma bude teď hodně sladkého a hodně cukroví,“ vyprávěla Vítková s ohledem na blížící se Vánoce.

České biatlonistky se vrátily domů
Video se připravuje ...

„Nesmím to ale s tím sladkým moc přehánět, protože to bych se v Oberhofu asi nehnula. Přeci jen, tam jsou velké kopce,“ smála se.

Svátky pak bude trávit s rodinou. „Určitě přijde na řadu odpočinek. Teď chvíli a pak po Štědrém dnu pojedeme za sněhem. Také se někam schovat, zřejmě s přítelem do Obertilliachu,“ řekla.

Podobný (avšak zatím tajný) směr bude mít i její kolegyně Gabriela Soukalová. Ta v Česku stráví jen úterý a hned den na to odjíždí do Rakouska. Kvůli tomu, aby byla v kritické části olympijské sezony v co největší izolaci a vyhnula se nemocem.

„Poslední čtyři roky jsem během Vánoc vždy marodila, takže se chci učit z chyb,“ objasnila. Vynechá tak i vyhlášení ankety Sportovec roku.

„Jeden z důvodů, proč také nechci být doma a odjíždím, je, že má maminka je úplně super kuchařka. Takže zase udělala spoustu druhů cukroví a od toho se chci také izolovat. Minulý rok to tam třeba hodně rychle přibylo a to pak bolí to tahat,“ žertovala na závěr.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud