16. prosince 2013 • 21:37

Soukalová o Soči: Připadám si jako ve snu, hlavně nesmím onemocnět

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako ve snu, si připadá biatlonistka Gabriela Soukalová, vedoucí žena Světového poháru. Skvělou formu si chce udržet i nadále a s výhledem na olympijské hry o Vánocích hlavně neonemocnět, což se jí v posledních čtyřech letech pokaždé stalo. I proto se nechce pohybovat mezi lidmi, vynechá středeční vyhlášení Sportovce roku a odjede s přítelem na svátky do Rakouska.



"Je to naprosto neuvěřitelné, jsem z toho docela vykolejená. Absolutně. Ani nevím, co bych na to měla říct," řekla Soukalová po dnešním příletu ze závodů v Annecy. Tam v nedělním stíhacím závodu chybou v poslední ráně přišla o další vítězství. "Nikdy člověk neví, jestli se to dá udržet, ale je jasné, že ostatní holky asi taky neměly ještě ideální formu. Uvidí se až v lednu," prohlásila.

A protože v minulých letech její závěrečnou přípravu před vrcholnou akcí zhatilo zdraví, letos chce udělat maximum, aby neonemocněla. "Pro mě bude povedená olympiáda v případě, že tam budu zdravá," uvedla. Zdraví ji zradilo před Vancouverem, ale také při loňském MS v Novém Městě na Moravě. "Hodně se tomu vyhnu tím, že budu v zahraničí. Vím, že to není záruka, ale chci pro to udělat maximum."

Tak velkou má motivaci uspět v Soči. Bude platit za jednu z velkých adeptek na medaili, ale nechce si to moc připouštět. I to může být jeden z důvodů, proč v Česku do konce roku stráví pouze dva dny.

"Když mi to nikdo neříká a nepřipomíná, tak si žádný tlak nepřipouštím. Je to biatlon a jak víte, je strašně těžké udržet takovou formu, i když pro Toru Bergerovou by to asi bylo snadnější," poukázala s úsměvem na norskou olympijskou vítězku.

Soukalová prožila neuvěřitelný rok. Minulou sezonu zakončila stejně, jako začala tu letošní - vítězstvím. "Je to samozřejmě super, ale je to trochu stresující. Ve sportu je to jako v životě, můžete hrozně rychle spadnout. Chce to na sobě pracovat," měla jasno. "Ale je to také hrozně o hlavě, proto chci mít kolem sebe hlavně klid," zopakovala.

Do Rakouska se "uklidí" už ve středu, místo je tajné. Vrátí se 26. prosince, aby mohla absolvovat každoroční exhibiční závod smíšených dvojic na fotbalovém stadionu Schalke v německém Gelsenkirchenu. "Každý rok jsem se na to dívala na televizi a věřila, že mě tam jednou pozvou. Tak se těším. Bude to i dobrá příprava na olympiádu, protože tam bude hodně lidí," upozornila na očekávanou návštěvu 60.000 diváků.

Pak už bude počítat dny do olympiády. "Mám to naplánované na dny, ale naštěstí to moc neřeším, stará se o mě tým. Kolikrát ani nevím, co je za den. Tak snad mě nikde nikdo nenechá," usmívala se bronzová medailistka ze smíšené štafety na MS v Novém Městě na Moravě. "Hlavně si přeju do nového roku hodně zdraví," dodala.

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová na trati závodu Světového poháru ve Francii, kde skončila na čtvrtém místě
Česká biatlonistka Gabriela Soukalová na trati závodu Světového poháru ve Francii, kde skončila na čtvrtém místě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud