5. června 2018 • 12:24

Noví trenéři biatlonistů. Ženy povede Nor, Emmons pomůže se střelbou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je hotovo – noví trenéři českých biatlonistů jsou definitivně odtajněni. Do nového olympijského cyklu povede muže Zdeněk Vítek, ženy přebírá norský expert a bývalý spoluzávodník Ole Einara Björndalena a olympijský šampion Egil Gjeland, který například vedl i Toru Bergerovou. Vítkovým spolupracovníkem pak bude další Nor Anders Magnus Bratli. Vzniká rovněž nová pozice střelecké konzultantky, kterou se u mužské reprezentace stane zlatá olympijská střelkyně Kateřina Emmons. V podobné roli u reprezentace USA působí její manžel Matt.



Změny u reprezentací dnes definitivně potvrdilo vedení svazu na zasedání v Hnanicích na Znojemsku. Ve vedení českého biatlonu se rozhodli podívat za hranice. „Poprvé v historii přivádíme k české reprezentaci zahraniční trenéry. Očekáváme, že Egil i Anders k nám přinesou zkušenosti ze země, která je biatlonovou i lyžařskou velmocí,“ vysvětluje angažmá norských odborníků prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza.

Gjellandovými asistenty budou Jiří Holubec, který již u ženského týmu působil, a bývalý běžec na lyžích Tomáš Kašpar, jenž pracoval u mužské reprezentace.

S ambicemi pozvednout české výsledky Anders Magnus Bratli: „Přicházím do skvělého týmu, který má silný potenciál a je profesionálně vedený. Přesto věřím, že mnohé z norské školy mohu českému biatlonu dát a sám se mnohému také naučím.“

Dosavadní šéftrenér Ondřej Rybář se přesunul do funkce sportovního ředitele Českého svazu biatlonu.

Reprezentační týmy se oproti minulé sezoně zúžily. V A týmu mužů je pětice Michal Krčmář , Ondřej Moravec , Michal Šlesingr , Adam Václavík a Tomáš Krupčík. Tým žen tvoří kvarteto Veronika Vítková , Eva Puskarčíková , Jessica Jislová a Markéta Davidová.

"Tato situace přichází s koncem olympijského cyklu. Někteří sportovci končí po vrcholu, který pro ně představuje právě olympiáda, další už v novém cyklu pro sebe mnohdy nevidí výzvu. Věříme, že během nadcházejícího olympijského cyklu se do seniorské reprezentace postupně prosadí členové juniorských týmů," uvedl Rybář.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud