21. května 2018 • 21:20

Český biatlon má nového krále! Slaví Krčmář, u fanoušků vyhrála Vítková

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijští medailisté se podělili o biatlonové ceny. Stříbrný muž ze sprintu z Pchjongčchangu Michal Krčmář se stal poprvé českým biatlonistou roku, majitelka bronzu ze stejné disciplíny Veronika Vítková vyhrála u fanoušků.Krčmář přerušil tříleté panování žen a navázal na triumf Ondřeje Moravce z roku 2014.



O rok později uspěla Vítková, další dva ročníky ovládla Gabriela Koukalová, která uplynulou sezonu vynechala a její návrat k biatlonu je nejistý.

"Tohle je třešnička, ale to stěžejní přišlo v zimě, na olympiádě. Určitě si té ceny vážím, ale že bych to extrémně prožíval, to asi ne. Spíš jsem rád, že se vidím se spoustou známých, popovídám si s nimi," řekl Krčmář na slavnostním galavečeru v pražském Foru Karlín.

Cenu si podle jeho slov zasloužila Vítková. "Já sice mám stříbro a Verča bronz, ale jinak měla v sezoně mnohem kvalitnější výsledky," prohlásil.

Vítkové se vedle olympiády dařilo i ve Světovém poháru, v kterém dojela třikrát třetí a celkově byla osmá. "Celou sezonu jsem se krůček po krůčku dostávala nahoru a vyvrcholilo to na olympiádě, kde jsem si vyjela medaili. Pak jsme se dokázala dál zkoncentrovat a nakoplo mě to dál do další přípravy," řekla.Medaili nosí všude sebou.

Koukalová knihou vyvolala emoce. Jak na ní reagují její kolegové z oboru?
Video se připravuje ...

Naposledy cenný kov ukazovala dětem. "Které jsou na léčení na transplantaci kostní dřeně," přiblížila. Stále si vybavuje především pocity při vyhlášení. "A přijetí v Českém domě, to bylo hrozně hezké," doplnila Vítková, která v hlasování fanoušků portálu iDnes.cz dostala 2689 z 5367 hlasů.

"Byla to úspěšná sezona. Je to taková sezona po Gabče, jak říkáme," řekl na pódiu znovuzvolený šéf svazu Jiří Hamza a přál si, aby diváci dál sledovali biatlon ve velkém počtu a za čtyři roky na OH v Pekingu mohli slavit zlatou medaili.Bývalá vítězka Světového poháru a mistryně světa Koukalová na vyhlášení chyběla, protože nedostala od svazu pozvání.

"Naprosto chápu, že mě letos nepozvali - nezávodila jsem, ani jsem oficiálně a definitivně neukončila kariéru. Vydala jsem knihu, která vzbudila mnoho emocí. Jejich rozhodnutí plně respektuji," uvedla v prohlášení pro média.

Krčmář: Biatlonista roku? Je to třešnička na dortu. S volbou nového trenéra jsem naprosto spokojený
Video se připravuje ...

V knize "Jiná" psala i o rozporuplných vztazích s členy reprezentace i trenéry a při křtu řekla, že si návrat do českého biatlonového týmu neumí představit.Titul Skokan roku připadl juniorské mistryni světa a naději Markétě Davidové. Trenérem roku byl zvolen loučící se šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář, který se podle předpokladů nově posunul na post sportovního ředitele svazu.

Realizační reprezentační týmy oznámí vedení svazu v nadcházejících dnech, stále vede jednání o jejich složení; především se řeší pozice trenéra žen.Biatlonovou nadějí roku se stal jilemnický Vítězslav Hornig, do Síně slávy vstoupil trenér mistryň světa ze štafety v Borovci z roku 1993 Stanislav Řezáč, jehož syn Stanislav Řezáč mladší je úspěšným dálkovým běžcem.

Anketa o nejlepšího českého biatlonistu sezony 2017/18 (hlasování členů Českého svazu biatlonu):

Biatlonista roku:
1. Michal Krčmář,
2. Veronika Vítková,
3. Markéta Davidová,
4. Ondřej Moravec,
5. Tomáš Krupčík.

Trenér roku: Ondřej Rybář.

Talent roku: Vítězslav Hornig.

Skokan roku: Markéta Davidová.

Síň slávy: Stanislav Řezáč (mj. trenér zlaté štafety žen z roku 1993)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud