29. února 2024 • 14:17

Nepřízeň počasí zhatila restart po MS. Biatlonistky půjdou do akce až v pátek

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrteční vytrvalostní závod biatlonistek ve Světovém poháru v Oslu byl kvůli nepříznivému počasí odložen na pátek. Informovala o tom na svém webu Mezinárodní biatlonová unie IBU. Závod se pojede ve 12:30, o tři hodiny později bude následovat stejná disciplína mužů.



Závěrečný vytrvalostní závod žen v této sezoně měl začít na Holmenkollenu ve 14:15. Na startu mělo být také české kvarteto Markéta Davidová, Tereza Voborníková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová. „Podmínky se stále zhoršovaly a ani předpověď počasí se nijak nelepšila. Bylo riziko, že kdybychom závod zahájili, museli bychom ho uprostřed zastavit. To by byl nejhorší možný scénář,“ řekl ředitel závodů Borut Nunar.

Pořadatelé přesunuli závod na pátek, tedy na stejný den, kdy se v Oslu pojede také vytrvalostní závod mužů. Ten odstartuje o tři hodiny později v 15:30. „Vzhledem k tomu, že je na zítřek předpověď o něco lepší, rozhodli jsme se s jury, že nebudeme riskovat a pojedeme oba vytrvalostní závody zítra,“ doplnil Nunar.

Světový pohár v norské metropoli je posledním evropským podnikem SP v této sezoně. Po něm následují závěrečné závody v americkém Soldier Hollow a kanadském Canmore. Světový pohár skončí 17. března.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud