Romana Barboříková
20. února 2024 • 17:15

Změny přijít MUSÍ, český biatlon má potíže. Odvolat trenéry nedává smysl

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český biatlon má potíže a je jasné, že po sezoně bude muset hledat příčiny a vyvodit důsledky. Současné pozice totiž neuspokojují nejen fanoušky, ale ani vedení svazu a samotné závodníky.



Hlavní hvězda Markéta Davidová se od startu tohoto ročníku Světového poháru prakticky až do mistrovství světa trápila se střelbou. Během šampionátu se její výkony se zbraní stabilizovaly, výsledkem čehož bylo 9. místo, tedy pozice v top 10 ve stíhacím závodu. I tentokrát se Davidová postarala o nejlepší český individuální výsledek na vrcholné akci.

S ohledem na průběh sezony, kdy bylo její nejlepší umístění totožné s tím v Novém Městě na Moravě, jde o reálně očekávatelný výsledek. Davidová byla navíc nejstabilnějším českým závodníkem, jako jediná skončila ve všech kláních jednotlivců v top 20.

Jenže za dob Gabriely Soukalové, Ondřeje Moravce, Michala Šlesingra, Veroniky Vítkové, Jaroslava Soukupa, zkrátka této silné generace, si český fanoušek velmi rychle a rád přivykl na to, že ze závodů Světového poháru i vrcholných akcí se od Soči 2014 vozily pravidelně cenné kovy.

Teď přišla medailově chudá léta a světový šampionát v domácím prostředí na to poukázal ještě o trochu víc než ten předešlý v Německu.

Příčin a vysvětlení se dá najít hned několik. Samo vedení českého biatlonu v čele s šéfem Jiřím Hamzou a sportovním ředitelem Ondřejem Rybářem otevřeně přiznává, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud