25. listopadu 2011 • 17:09

Březina je po krátkém programu v Moskvě na třetím místě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krasobruslař Michal Březina je po krátkém programu soutěže Grand Prix v Moskvě třetí. Jednadvacetiletý vítěz říjnové Americké brusle ztrácí na vedoucího Američana Jeremyho Abbotta 4,53 bodu, druhý je šestnáctiletý Japonec Juzuru Hanju.



Březina v Rusku útočí na čtvrté umístění na stupních vítězů v Grand Prix v kariéře. Čtvrtému muži z předchozích dvou světových šampionátů se v krátkém programu vydařily všechny čtyři trojité skoky, doplatil ale na chybu v krokové pasáži. Od rozhodčích nakonec obdržel 79,01 bodu.

Jeho přemožitelé se dostali přes osmdesátibodovou hranici, pro oba to zároveň znamenalo nové osobní maximum. Šestadvacetiletý Abbott si v Rusku může připsat další triumf po prvenství z Čínského poháru v Šanghaji.

Za bodovým ziskem z Americké brusle, kde krátký program jasně vyhrál, Březina v Moskvě zaostal o pouhých sedm setin. O půl bodu za ním čeká na svou šanci v sobotních volných jízdách španělský krasobruslař Javier Fernandez, další soupeři už mají větší odstup.

Březina má už po třetím místě z Paříže jistotu, že se zúčastní finále Grand Prix v Québeku, jež se uskuteční od 8. do 11. prosince. V Moskvě hodlá do volné jízdě poprvé v sezoně zařadit čtverný skok.

V ruské metropoli měl původně startovat také Tomáš Verner, kvůli přetrvávajícím potížím se zády se však odhlásil.

Ruský pohár v Moskvě, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení:

Muži - krátký program:

1. Abbott (USA) 83,54, 2. Hanju (Jap.) 82,78, 3. Březina (ČR) 79,01.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud