20. ledna 2024 • 14:10

Sarrazin triumfoval v Kitzbühelu i podruhé, Jasnou ovládla Hectorová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský lyžař Cyprien Sarrazin ovládl i druhý sjezd Světového poháru v Kitzbühelu. Na rozdíl od pátečního těsného vítězství dnes na náročné sjezdovce Steif naprosto dominoval a druhého Marca Odermatta porazil o takřka sekundu. V průběžném hodnocení disciplíny se švýcarskému soupeři přiblížil na rozdíl pouhých šesti bodů a ještě více zdramatizoval souboj o malý křišťálový glóbus. Adriana Jelínková obsadila v obřím slalomu SP v Jasné 28. místo. Vyhrála suverénní Švédka Sara Hectorová před Mikaelou Shiffrinovou.



Devětadvacetiletý Sarrazin, jenž se na rychlostní disciplíny začal soustředit až v posledních letech, si připsal třetí sjezdařskou výhru v sezoně i kariéře. V rakouském zimním středisku navázal na prosincový triumf z Bormia, v minulém týdnu přidal i vítězství v super-G ve Wengenu. Na Lauberhornu byl rodák z Gapu v obou sjezdech druhý za Odermattem, za nímž se drží i v celkovém pořadí SP.

Na trať se dnes vydal jako osmý a suverénním agresivním výkonem o 91 setin překonal Odermattův čas. Ten přitom o jízdu předtím pokořil dosavadní výkony soupeřů o více než sekundu. Oběma se pak nejvíce dokázal přiblížit Ital Dominik Paris, který na vítěze ztratil 1,44 sekundy.

Oproti pátku zajel Sarrazin rychleji o 2,79 sekundy a dvěma výhrami v Kitzbühelu se vyrovnal slavnému krajanovi Lucu Alphandovi, který dvakrát triumfoval v roce 1995. „Vůbec to všechno nedokážu pochopit, je to šílené,“ řekl v televizním rozhovoru s tím, že si užívá nejlepší chvíle života. „Jel jsem srdcem,“ dodal.

Jasná: Jelínková ve druhém kole

Česká lyžařka Adriana Jelínková obsadila v obřím slalomu Světového poháru v Jasné 28. místo. Rodačka z Brna, která do loňského července reprezentovala Nizozemsko, uhájila v tatranském zimním středisku postavení po úvodní jízdě a potřetí v sezoně bodovala. Vyhrála suverénní Švédka Sara Hectorová před Mikaelou Shiffrinovou z USA.

Hned v úvodu dnes skončil závod pro domácí favoritku Petru Vlhovou. Olympijská šampionka ve slalomu chybovala na zledovatělé trati už v deváté brance 1. kola a po pádu skončila až v ochranných sítích. Ze sjezdovky ji záchranáři po několikaminutovém ošetření odvezli na saních a podle prvních informací má zraněné pravé koleno, navíc se silně udeřila do hlavy.

Hectorová se s náročnými podmínkami nejlépe popasovala už v prvním kole. Úřadující olympijská vítězka vedla před Shiffrinovou o rovnou sekundu a ve finále svůj náskok před vedoucí ženou průběžného pořadí SP zvýšila o dalších 52 setin. Třetí místo udržela Alice Robinsonová z Nového Zélandu, která za vítězkou zaostala v součtu o 2,71 sekundy.

Jelínková na tvrdé trati, která především v úvodním kole dělala řadě lyžařek problémy, ztratila na Hectorovou 8,61 sekundy.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud