25. listopadu 2012 • 11:23

Vyčerpaná Vonnová po nemoci bodovala v Aspenu, slalom ale vynechá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelé dva týdny po pobytu v nemocnici vytěžila lyžařka Lindsey Vonnová první body v sezoně z obřího slalomu v Aspenu. První kolo zvládla v desátém čase, v druhém už jí očividně došly síly a byla ráda za 21. místo. Obhájkyně velkého křišťálového glóbu a specialistka na rychlostní disciplíny dnešní domácí slalom v Coloradu vynechá.



"Dala jsem do toho úplně všechno," prohlásila osmadvacetiletá olympijská vítězka ve sjezdu. Když dokončila druhé kolo, zůstala dlouho ležet na sněhu. Nemoc střev jí sebrala šest kilogramů váhy a hodně sil.

"Byla to největší bolest v životě," přiznala po nemoci Američanka, která před měsícem v Söldenu obří slalom nedokončila. Ve finském Levi pak nestartovala.

Domácí závod nechtěla vynechat, a když zabrala antibiotika, postavila se na start. Na vítěznou Slovinku Tinu Mazeovou, která vyhrála i druhý obří slalom v sezoně a v posledním hodnocení SP za ní skončila celkově druhá, ztratila Vonnová tři a půl vteřiny.

"Neměla jsem sílu, abych mohla skutečně bojovat s ostatními. Bojovala jsem vůbec o to, abych mohla závodit. Ještě před pár dny jsem byla hodně nemocná, tělo vám občas celé vypne, takže jsem vlastně ráda, že jsem vůbec jela," řekla Vonnová.

I když slalom není její doménou, už pětkrát se v něm ve Světovém poháru dokázala prosadit na pódium. Dvakrát dokonce vyhrála - v Levi 2008 a v Ga-Pa o rok později. Dnes v Aspenu se Šárkou Záhrobskou a spol. však soupeřit nebude.

Lindsay Vonnová se na sjezdovce projížděla bez kombinézy
Lindsay Vonnová se na sjezdovce projížděla bez kombinézy

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud