Romana Barboříková
Premium
29. listopadu 2018 • 16:39

Ledecká v jednom kole. Povinností má Ester moc, zlobí se kouč Bank

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jdou do třetí společné sezony. A od samého začátku trenér Tomáš Bank ví, že by bylo potřeba, aby měl k dispozici víc času stráveného s Ester Ledeckou drilem na lyžích. Velmi brzy ale také pochopil, že přemlouvat ji, aby se věnovala jen lyžím, je k ničemu, ona se snowboardu nevzdá. Po olympijském double ale narazil na další potíž. Čas na trénink jí ubírají i sponzorské povinnosti. Co všechno musela Ledecká podstoupit před novou sezonou? Jaké jsou její vyhlídky?



První měřený trénink na startu lyžařské sezony - 26. místo. Není to to, co by si kouč Tomáš Bank od své svěřenkyně ideálně představoval. Ale zároveň si uvědomuje, že na vině je nastřádaná únava z předchozího pilování techniky.

„Říkala, že je trochu unavená. Měli jsme trošku problémy v tréninku, takže jsme do poslední chvíle jeli naplno, nebylo to úplně ideální. Jdeme z plného tréninku, takže možná se taky ještě projevuje nějaká lehká únava. Říkala, že ji bolely nohy, takže ta jízda byla taková pasivnější,“ hodnotil Bank.

Navíc českou hvězdu mohl rozhodit i pád předjezdkyně. „Když tam lítají vrtulníky, tak to moc nepřidá,“ dodal kouč.

Hlavním problémem však zůstávají tréninkové možnosti. Ledecká se zatím na sjezdovkách představuje hlavně v rychlostních disciplínách, dříve trenér ale mluvil i o slalomu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud