15. března 2019 • 13:35

Švýcarští lyžaři vyhráli závod družstev i na Světovém poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarští lyžaři potvrdili roli favorita závodu družstev a po olympijských hrách a zlatu na mistrovství světa vyhráli i Světový pohár v Andoře. Ve finále proti nečekanému vyzyvateli Norsku rozhodl o jejich triumfu při remíze 2:2 až rozdíl v součtu dvou nejlepších časů.



Členy zlatého družstva byli dnes stejně jako na hrách v Pchjongčchangu a na únorovém MS v Aare Wendy Holdenerová, Daniel Yule a Ramon Zenhäusern. V Soldeu s nimi vyhrála Aline Daniothová.

Dramatické finále rozhodli Holdenerová a Yule. Špičková slalomářka a úřadující mistryně světa v kombinaci za stavu 0:2 nejprve porazila Minu Holtmannovou a Yule v rozhodující jízdě překonal chybujícího Sebastiana Fosse-Solevaaga. Nor navíc ztratil hůlku.

Bronz získali Němci, spolufavorizované Rakousko vypadlo už ve čtvrtfinále s Kanadou po debaklu 0:4. Na startu bylo devět družstev, čeští lyžaři se neúčastnili.

Družstva:

1. Švýcarsko (Daniothová, Zenhäusern, Holdenerová, Yule), 2. Norsko (Stjernesundová, Nestvold-Haugen, Holtmannová, Foss-Solevaag), 3. Německo (Geigerová, Himmelsbach, Dürrová, Tremmel), 4. Kanada, 5. Rakousko, Francie, Itálie a Švédsko, 9. Andorra.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud