28. prosince 2008 • 14:47

Bauer na 15 kilometrů šestnáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Lukáš Bauer skončil v dnešním stíhacím závodu na 15 kilometrů klasickou technikou v Oberhofu na šestnáctém místě, na které se posunul z 31. pozice po sobotním prologu.



Tour de Ski v běhu na lyžích vede Švýcar Dario Cologna, Bauer za ním zaostává o 30,5 sekundy.

Český obhájce celkového prvenství v Tour de Ski se přitom hned od startu začal prodírat vpřed a v polovině závodu se dostal dokonce na třetí místo.

Cologna s vítězem prologu Axelem Teichmannem z Německa byli v tu chvíli už daleko vpředu, dvacet sekund za nimi se jejich pronásledovatelé sjeli do mohutného pelotonu.

Pražská lyže
Pražská lyže

Bauer třetí místo neudržel kvůli pádu na konci předposledního kola a v druhé polovině trati klesl do druhé desítky.

"Nadával jsem si, i když jsem v závěru posledního kola byl zase třetí, ve finiši mě semleli," řekl po závodu Bauer novinářům. Celá početná skupina finišovala společně, třetí nakonec do cíle dojel Fin Sami Jauhojärvi.

Bauer upadl, když u cíle přejížděl z jedné stopy do druhé. "Někdo mi buď stál vzadu na lyžích, nebo jsem zavadil o stopu sám, což se může stát," uvedl.

Podle jeho slov šlo o velmi těžký závod a pády s pořadím zamíchaly. "Byly tam minimálně tři, bohužel jeden můj," litoval. Průběžnou patnáctou pozici považuje za dobrou, protože na vedoucího Colognu má ztrátu jen půl minuty.

"To je minimální rozdíl," uvedl. Přiznal, že výkony vedoucího Švýcara ho překvapily. "Doufám, že mám pořád celkově na pětku. Bude záležet, jak s pořadím zamíchají sprinty, ale distančních závodů se nebojím. Myslím, že na to mám," věří si.

Do Tour de Ski přitom nemusel vůbec nastoupit, protože ho před startem sobotního prologu trápily průdušky. "Zatím je to dobrý, takže doufám, že mě doktor pustí dál," prohlásil.

Nyní ho čeká pondělní pražský sprint, na Výstavišti se bude snažit zaostat co nejméně za vítězem.

"Už vyhlížím závody v Novém Městě. Tamní klasická patnáctka bude snad nějaká kopcovitější trať a tam bych měl urvat co nejvíc," řekl ke své nejsilnější trati.

Milan Šperl je po dvou etapách Tour sedmadvacátý s odstupem 53 sekund za vedoucím Colognou. Další dva čeští reprezentanti Aleš Razým a Jiří Magál už v páté respektive šesté desítce průběžného pořadí ztrácejí podstatně víc.

V pondělí pokračuje Tour de Ski sprinterským kláním v Praze, poté jsou na programu ještě čtyři etapy v Novém Městě na Moravě a ve Val di Fiemme.

Výsledky - muži, stíhací závod na 15 km klasickou technikou:
1. Cologna (Švýc.) 36:09,1, 2. Teichmann (Něm.) -5,6, 3. Jauhojärvi (Fin.) -26,6, 4. Kershaw (Kan.) -27,0, 5. Angerer (Něm.) -28,9, 6. Mae (Est.) -29,1, 7. Gaillard (Fr.), 8. Di Centa (It.) oba -29,2, 9. Rickardsson (Švéd.), 10. Livers (Švýc.) oba -29,3, ...15. Bauer -30,9, 27. Šperl -53,4, 45. Razým -1:50,9, 52. Magál (všichni ČR) -2:31,0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud