30. ledna 2009 • 14:44

Záhrobská bodovala pátým místem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Šárka Záhrobská obsadila páté místo v posledním slalomu SP před mistrovstvím světa. V Ga-Pa jí stejná příčka patřila už po prvním kole, po druhé jízdě i díky výpadku dvou favoritek své postavení udržela.



Z vítězství se dnes radovala vedoucí žena celkové klasifikace SP Američanka Lindsey Vonnová. Ta za sebou o devět desetin sekundy nechala nejlepší slalomářku sezony domácí Marii Rieschovou. Záhrobské na bronzovou příčku Maruši Ferkové ze Slovinska scházelo pět setin.

"Pět setin je malý rozdíl, ale to se stává poměrně často. Tentokrát byly setiny nakloněné někomu jinému. V lyžování je to o setinkách," řekla spolupracovníkovi ČTK Záhrobská. "Tenhle kopec byl náročný jak profilem, tak povrchem, ale i postavením tratě. První kolo bylo hodně nerytmické," hodnotila.

Po prvním kole se přitom zdálo, že si to o prvenství rozdají Rakušanky Kathrin Zettelová a Michaela Kirchgasserová. Ta však druhou jízdu nedokončila a velké chyby se nevyvarovala ani Zettelová, přestože měla na mezičasu pohodlný vteřinový náskok.

Vítězství tak spadlo do klína Vonnové, která do této sezony neměla ve slalomu jediné medailové umístění. Nyní se však postavila na stupně vítězů již počtvrté.
Další česká reprezentantka Eva Kurfürstová skončila se ztrátou téměř šesti sekund v hloubi pole a do druhého kola se nedostala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud