12. června 2011 • 22:33

Pljuščenko bude závodit až do her v Soči 2014

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko uspěl se svým odvoláním proti zákazu startu v soutěžích Mezinárodní bruslařské unie (ISU). Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa získal zpět svůj amatérský status a hodlá pokračovat až do her v Soči 2014.



ISU loni Pljuščenka suspendovala kvůli jeho účastem na nepovolených exhibicích, které se navíc konaly jen krátce poté, co se odhlásil údajně kvůli zranění kolena z mistrovství světa.

V průběhu letošního světového šampionátu Pljuščenko požádal Ruskou krasobruslařskou federaci, aby zaslala ISU žádost o zrušení trestu, a dnes se osmadvacetiletý šampion dozvěděl pozitivní zprávu.

"Vedení ISU jednomyslně rozhodlo vrátit Pljuščenkovi amatérský status," řekl ruským médiím ředitel ruské federace Valentin Pisejev. "S Jevgenijem jsem už o tom mluvil. Měl radost, že to dobře dopadlo," dodal.

Stříbrný medailista z posledních olympijských her ve Vancouveru je v současnosti v Německu, kde dokončuje svou léčbu. Do deseti dnů by měl začít s přípravou na novou sezonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud