10. února 2012 • 21:00

Tatínek Jakš: Děda Roman Kreuziger gratuloval k narození dcery

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní famílie se rozrůstá. Běžec na lyžích Martin Jakš slaví se svou manželkou Helenou, sestrou cyklisty Romana Kreuzigra, narození dcery Šarloty. Péči o desetidenní miminko však teď musí nechat na ženě.



Reprezentační opora se chystá na sobotní klasickou třicítku Světového poháru v Novém Městě na Moravě a říká: „Doufám, že se předvedu v dobrém světle.

Původně mu hrozilo, že se během závodů na Vysočině bude na dálku nervovat. Nakonec ale Martin Jakš u narození svého prvního potomka asistoval s předstihem.

„Poštěstilo se mi, že jsem byl víceméně u toho. Zažil jsem šťastný okamžik života,“ líčí Jakš. „Helenka musela jít na císařský řez, takže jsem nebyl přímo u toho. Ale do poslední chvíle jsem byl u ní. Trvalo to čtvrt hodinku a už jsem si šel pro Šarlotku.“

Termín porodu se původně blížil víkendovým závodům Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Jakš měl ale nakonec štěstí. První dcera se mu narodila během dvou dní, které trávil doma po návratu ze soustředění v Itálii.

„Trávil jsem je u rodičů Helenky v Plzni. Vyrazil jsem do nemocnice a když jsem oznámil, že máme holčičku, přišla mi zpráva od Helenky táty: Blahopřeji, děda. To mně pobavilo,“ líčí Jakš.

Otcem Jakšovy manželky je bývalý cyklistický reprezentant Roman Kreuziger starší, jehož syn Roman v současnosti každoročně útočí na úspěchy v Tour de France nebo Giro d´Italia.

„I Roman se za Helenkou stavil. Říkal mi, že má Šarlotka dlouhé prsty, takže jí dáme na piáno,“ směje se Jakš, který se ale brzy musel přeorientovat na své lyžařské povinnosti.

Minulý víkend vybojoval druhé místo na mistrovství republiky na 15 kilometrů klasicky v Novém Městě na Moravě.

„Po závod jsem chtěl jet na otočku za Helenkou a Šarlotkou. Ale pak jsem radši nejel. Po závodě jsem nebyl v pohodě. Čtyřhodinová cesta autem by mi neprospěla,“ říká Jakš.

„Člověka mrzí, že nemůže být u prvních dní. Ale s Helenkou jsem v hodně silném kontaktu.“

V sobotu čeká Jakše další start v Novém Městě na Moravě, tentokrát závodě Světového poháru na 30 kilometrů klasicky s hromadným startem.

„Do desítky bych byl hodně spokojený. Příprava byla směřovaná, abychom se tady předvedli v dobrém světle.

Bylo to moc příjemné,“ říká Jakš. „Bohužel jsem měl v posledních týdnech dvě virózy, které mi rozbily přípravu. Snad tělo dokážu naladit. Výsledek by mohl přijít.“

Martin Jakš si dovede představit boj o třetí místo s týmovým kolegou Lukášem Bauerem
Martin Jakš si dovede představit boj o třetí místo s týmovým kolegou Lukášem Bauerem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud