26. března 2012 • 10:38

Běžkař Martin Koukal bude i dál běhat maratony

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roční experiment se mění v trvalé angažmá. Běžec na lyžích Martin Koukal se rozhodl i pro další roky zůstat v dálkových závodech, kvůli kterým loni opustil reprezentační tým. Na mistrovství světa v příštím roce, ani pro olympiádu v Soči ale dveře zavřené nemá.



Martin Koukal definitivně opouští závody Světového poháru. Bývalý mistr světa se chystá i v dalších sezonách závodit v lyžařských maratonech.

„V reprezentaci příští rok nebudu, zůstávám v laufech,“ sdělil Koukal serveru isport.cz. „Dohoda je taková, že mi nechají otevřené dveře na mistrovství světa a olympijské hry. Budou vyhlášeny nominační závody. Pokud prokážu výkonnost, budu mít šanci se nominovat.“

Koukalovi se v posledních letech ve Světovém poháru nedařilo a vloni odešel z reprezentace do rakouského dálkového týmu Skinfit s tím, že by se po roce rád opět vrátil do národního týmu.

Situace se ale zkomplikovala v únoru, když Koukal navzdory původní dohodě nepřijel na mistrovství republiky a závody SP v Novém Městě na Moravě. Reprezentační trenér Miroslav Petrásek tehdy reagoval, že do budoucna s Koukalem nepočítá.

O víkendu při závodech v Harrachově se ale Koukal sešel s Petráskem a manažerem běžeckého úseku Čestmírem Skrbkem a došlo k dohodě.

Koukal se bude dál věnovat maratonům, ale dostane šanci vybojovat si místo v reprezentaci pro mistrovství světa. To se příští rok koná v italském Val di Fiemme, kde Koukal v roce 2003 získal na bruslařské padesátce titul mistra světa.

„Ve Val di Fiemme tentokrát svůj závod nemám. Padesátka je tam klasicky, což není můj šálek čaje,“ říká Koukal. „Co by mě lákalo, je hlavně štafeta.

Chtěl bych se cíleně připravit na štafetu, tam mám týmu co dát. Super úspěch v individuálním závodě při programu ve Val di Fiemme není reálný.“

Reprezentační trenér Miroslav Petrásek v těchto dnech připravuje koncepci reprezentačního týmu pro příští rok. A s šancí pro Koukala v něm počítá.

„Je to jako vždycky se závodníky, kteří nebyli v mančaftu a mají zájem se do něj probojovat. Podmínkou je velice dobrý výsledek ve svěťáku, nebo když porazí stávající členy mančaftu,“ vysvětluje Petrásek.

„Šance, abychom se domluvili na startu ve skejtu ve štafetě, je. Nebráním se tomu. Ale musím vidět, že se k mistrovství světa bude připravovat. Nebude to tak, že si jen odskočí z laufů.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud