5. listopadu 2012 • 15:37

Lyžař Jakš o Kreuzigerově svatbě: Po třech chodech musela být pauza

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výjimečnou událostí si lyžař Martin Jakš zpestřil přípravu na novou sezonu. V říjnu se účastnil svatby svého švagra Romana Kreuzigera a oslavu v italském městečku Torri del Benaco si pořádně užil. Už se však blíží start sezony, v níž může být Jakš lídrem českého týmu běžců na lyžích.



Carpaccio, mušle, italské rizoto, těstoviny, hlavní chod z telecího masa. Při soustředění ve finském Muoniu, kde se připravuje na start Světového poháru, má běžkař Martin Jakš na co vzpomínat. Říjnovou svatbu svého švagra Romana Kreuzigera si opravdu užil.

„Rizoto bylo nejlepší, jaké jsem kdy jedl. Bylo toho hodně. Po prvních třech chodech se musela udělat neplánovaná pauza a další chod přesunout o tři hodiny. Pak přišly ještě dezerty…“ líčí Jakš.

„V Itálii se sešla užší rodina. Nebylo tam tradiční slavení, ponocování. Bylo to hezké, pro nás určitě zajímavé. Zažil jsem svatbu trošičku jinak.“

Ženou bronzového olympijského medailisty ze štafety je Kreuzigerova sestra Helena, které se letos v únoru narodila dcera Šarlota.

„Druhou část svatby měli o víkend později na Horské Kvildě. To byla ryzí oslava, párty. V tu dobu už jsem byl naštěstí na Dachsteinu. Už naše loňská svatba byla na hranici. Teď k narušení životosprávy nedošlo,“ říká Jakš s úsměvem.

Jakš se od svatby s Kreuzigerem neviděl, proto ani neví, jak jeho švagr snášel zprávy o svém minulém spojení s nechvalně známým lékařem Michelem Ferrarim.

„Od svatby jsem s ním nemluvil. Já odjel na ledovec, on na svatební cestu na Maledivy. Nevím, jestli to řeší. Možná bude naštvaný. Takové informace pro něj nejsou příjemné. Ale nevidím do něj,“ líčí Jakš.

Šestadvacetiletý lyžař minulý týden odletěl na závěrečné předsezonní soustředění do finského Muonia. Světový pohár startuje 24. listopadu ve švédském Gällivare.

„Těším se na závody. Cítím, že by to mohlo jít,“ říká Jakš, který při zdravotních potížích Lukáše Bauera bude možná v úvodu sezony lídrem národního týmu.

„Rád bych byl tím, který bude dělat výsledky a motivovat ostatní. Na soustředěních to ale nebylo tak, že bych byl vyloženě lídr. Skupina pracovala dobře, tréninky byly slušné.“

Vrcholem první části sezony bude pro Jakše tradičně Tour de Ski, letos se ale upíná především ke světovému šampionátu ve Val di Fiemme.

„Mistrovství světa je důležitější. Když se budu na Tour de Ski trápit, není problém zůstat po začátku doma a odpočinout si,“ říká Jakš.

„Na mistrovství světa bude můj hlavní závod bruslařská patnáctka. K tomu štafeta. O dalších závodech se bude rozhodovat v průběhu sezony.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud