Martin Hašek
14. března 2017 • 17:22

Snowboardistky na MS kosila bouře, Ledecká si dala čaj a čeká ji hukot

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Husté sněžení a vítr kolem sta kilometrů v hodině na mistrovství světa v Sierra Nevadě v úterý vyhnal snowboardistky z kopce. Paralelní obří slalom byl nakonec přeložen na čtvrtek, což všem způsobí časové problémy. O víkendu už je v německém Winterbergu na programu finále Světového poháru.



Budíček deset minut před šestou byl Ester Ledecké k ničemu. Na závodní trať sice v úterý dojela, příroda ale závodu na MS nedala šanci.

„Přesunuli jsme se do hospody, dali jsme si čaj a pak přišli z organizačního výboru, že se závod ruší. V první řadě zavládlo zklamání,“ řekla Ledecká.

Zatímco o víkendu v Sierra Nevadě pálilo sluníčko, od pondělka padal sníh, který se v úterý změnil v bouři.

„Zažil jsem toho dost, ale tohle bylo hodně divoké. Když jsem sjížděl od vleku na start, tak fouklo tak, že to tři holky na prknech sfouklo dva metry bokem. Zaklely, byly na čtyřech a čekaly, až se poryv zmenší,“ líčil fyzioterapeut Jakub Marek.

Trenér Ledecké Erich Pramsohler na kopci už od půl šesté stavěl závodní trať, na uskutečnění závodu ale nebyla šance.

„Foukalo moc. Asi po dvou hodinách jsme postavili trať a v ten moment byly podmínky super. Trochu sněžilo, ale nefoukalo. Za další hodinu přišla bouřka. Nešlo to,“ uvedl Pramsohler, podle nějž však situace nijak neovlivní připravenost Ledecké na další program. „Všechno je v pohodě, pracujeme ze dne na den, možná z hodiny na hodiny. Uvidíme, co se bude dít zítra.“

Ledecká si místo závodu dala kratší trénink a zbytek dne odpočívala.

„Nevadí to, jenom si to o den posuneme,“ říká Marek. „Má přípravu navíc, trošku odpočinku. Nějaké napětí tam bylo, ale není strašné jako při závodu.“

Ve středu se v Sierra Nevadě pojede plánovaný paralelní slalom, kvalifikace začne ve 13 hodin, finále v 16 hodin. Paralelní obří slalom bude na programu ve čtvrtek. To s největší pravděpodobností ovlivní i poslední závod Světového poháru v německém Winterbergu, kde se už v pátek měla konat kvalifikace paralelního slalomu.

„Snad budeme mít štěstí a pak plnou parou do Winterbergu,“ směje se Pramsohler. „Ve středu už sněžit nemá. Můžeme posunout start o něco níž, záleží na jury.“

Ledeckou každopádně čeká nabitý konec sezony. V pěti dnech ji čekají tři závody včetně kvalifikací.

„V noci možná změníme letenky a další věci. Možná bude ve Winterbergu v sobotu v jeden den kvalifikace a finále. Nebo bude sobota odpoledne kvalifikace a v neděli finále. Nevím,“ líčí Pramsohler.

Ester Ledecká musí na svůj první závod na MS čekat
Ester Ledecká musí na svůj první závod na MS čekat

NOVÝ PROGRAM MS

STŘEDA

Paralelní slalom

13.00 kvalifikace

16.00 závod

ČTVRTEK

Paralelní obří slalom

9.00     kvalifikace

13.00   závod

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud