21. ledna 2009 • 21:14

Savchenková a Szolkowy potřetí zlatí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá sportovní dvojice Aliona Savchenková a Robin Szolkowy získala potřetí za sebou evropský titul. Další medaile dnes na šampionátu v Helsinkách vybojovali ruští krasobruslaři.



Druzí skončili Juko Kawagučiová a Alexandrem Smirnovem a bronz mají Maria Muchortovová s Maximem Trankovem.Savchenková se Szolkowým po pádu partnera v krátkém programu útočili ze druhé pozice a tentokrát bezchybným výkonem potvrdili roli úřadujících mistrů světa.

Suverénně vyhráli volnou jízdu a nakonec zvítězili s náskokem více než šestnácti bodů.Pomohlo jim k tomu i selhání Muchortovové s Trankovem, kteří po krátkém programu vedli. Ruská krasobruslařka byla od začátku volné jízdy nejistá při dopadech ve skocích a vše vyvrcholilo jejím pádem při odhozeném trojitém salchowu.

Obhájci stříbrných medailí kvůli tomu nakonec klesli až na třetí pozici, když je Kawagučiová a Smirnov v součtu porazili o pouhých sedm desetin bodu.Japonská rodačka v ruských barvách znovu zvládla odhozený čtverný salchow, i když při něm dopadla na obě nohy. Byla to jediná chybička v jejich představení, takže si o jedno místo vylepšili loňskou bronzovou pozici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud