17. května 2009 • 12:19

Olympijský vítěz Gottwald hlásí návrat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný olympijský vítěz v severské kombinaci z posledních her v Turíně Felix Gottwald ohlásil po dvou letech návrat k vrcholovému sportu. Třiatřicetiletý rakouský sdruženář to oznámil na dnešní tiskové konferenci ve Vídni.



"Ten projekt jsem nazval 'Nový začátek'. Běžecky jsem na tom pořád velmi dobře, ani se skokanskou silou to není špatné, ale tady mi zatím chybí konfrontace s můstkem. S tím začnu až za týden a moc se těším," řekl Gottwald.

Vedle stále silnějšího pocitu, že potřebuje zase naplno trénovat, jej prý svým způsobem ovlivnil i úspěšný comeback Američana Todda Lodwicka, který letos na MS v Liberci získal dva tituly po třech letech pauzy.

"Ovlivnilo mě to ale spíš z novinářského hlediska, protože jsem v té době v Liberci pracoval jako spolukomentátor v televizi. Tehdy můj návrat nebyl na pořadu dne," dodal.

Gottwald na olympiádě v Turíně vyhrál individuální i týmový sprint, navíc byl druhý v klasickém závodě a z předchozích her v Salt Lake City má tři bronzy. To z něj dělá podle počtu získaných medailí nejúspěšnějšího rakouského sportovce v historii her.

Kariéru ukončil v březnu 2007, na kontě má dvacet vítězství ve Světovém poháru a celkový primát v sezoně 2000/01 i sedm medailí z mistrovství světa včetně titulu ze štafety ve Val di Fiemme 2003.
Gottwaldův návrat je už druhým velkým comebackem v lyžařském sportu před olympiádou ve Vancouveru. V březnu se rozhodla znovu skákat finská hvězda Janne Ahonen.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud