30. prosince 2009 • 12:37

Naděje: Zraněná bobistka možná o nohu nepřijde

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská bobistka Irina Skvorcovová, která byla účastnicí listopadové nehody na dráze v Königssee, je stále v kritickém stavu. Má ale naději, že nepřijde o pravou nohu, jejíž část jí chtěli původně lékaři amputovat.



Jednadvacetiletá Skvorcovová se podle serveru vesti.ru podrobila v úterý v nemocnici v Mnichově sedmihodinové operaci, poté co se doktoři rozhodli o záchranu její nohy bojovat. Zda byli při zákroku, během nějž jí poblíž rány transplantovali tkáň, úspěšní, se ukáže až v dalších dnech.

Skvorcovová utrpěla těžká zranění stehna a v oblasti ledvin a břicha 23. listopadu při tréninku před závody Evropského poháru. V ledovém korytě v Königssee se střetly dva ruské dvojboby poté, co ženská posádka vjela na trať bez povolení a v dolní pasáži se její stroj převrátil.

Zatímco bob pomalu klouzal dolů, v plné rychlosti do něj zezadu narazil stroj mužských kolegů. Zbylí tři účastníci nehody ve věku 21 a 25 let utrpěli méně závažná zranění.

Světová i německá bobová federace pro Skvorcovovou založily konto, které by jí mohlo pomoci vyrovnat se v dalším životě s trvalými následky.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud