8. června 2011 • 00:00

Beskydy zažijí unikátní závod šerpů. Získat místo na startu může každý.

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tomu se říká výzva jako hrom! Dopravit v týmu, složeného ze čtyř lidí, plný pivní sud na nejvyšší vrchol Beskyd, to už chce kus pořádné síly, vytrvalosti a odvahy.



V sobotu 25. června budou mít všichni nebojácní borci možnost si v závodě Radegast  Beskydský šerpa dokázat, že na to mají. Na start se postaví padesát týmů. Ty z nich, které dostanou sud na šerpovském nosiči z Ostravice na Lysou horu v limitu 4 hodin, si vychutnají 50litrovou bečku Radegastu na oslavu mimořádného výkonu. Nejrychlejší tým si užije sudy rovnou čtyři. Klání šerpů se koná v rámci tradičního extrémního závodu Adrenalin Cup.

Cesta na start závodu Radegast Beskydský šerpa vede, jak jinak, přes správně hořký Radegast. Kapitán týmu zašle účtenku prokazující nákup 10 piv Radegast Premium či Originál a vyplní registrační údaje. To vše na stránkách www.radegast.cz. Pak už bude společně s celým týmem doufat, že jeho účtenka je právě ta desátá doručená a znamená zisk místa na startu. Zájem o start v závodě je každý rok obrovský. Čím více účtenek tým pošle, tím vyšší má šanci, že v sobotu 25. června bude u toho.

Cesta k absolutní radosti a pocitu hrdosti na sebe i celý tým je náročná. Tým musí zvládnout převýšení 950 metrů na 9 kilometrech trasy vedoucí z Ostravice na Lysou horu. Soudržnost, vzájemná pomoc  a ochota obětovat se pro ostatní jsou nezbytnou výbavou každého týmu. Na zádech si členové družstva budou předávat v libovolných intervalech 65 kilogramů. Právě tolik váží pivní sud i s dřevěným nosičem.  Bůh Radegast navíc může v divokých podmínkách Beskyd připravit nejedno překvapení v podobě deště, větru či mlhy.

Ale čím drsnější podmínky, tím lepší bude pocit na vrcholu Lysé hory. Ten si užijí všichni, kdo tento úkol zvládnou. A splní-li časový limit 4 hodin, je 100 piv Radegast pro tým v kapse. Pořádná oslava skvěle odvedené práce pak může začít. Zážitek na celý život prožitý s kamarády bude všem šerpům připomínat pamětní diplom.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud