Ondřej Němec
13. dubna 2018 • 21:01

MMA bojovník na běhu pro Světlušku v cíli čekal skrytou kameru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes čtyři tisíce běžců rozsvítily ve čtvrtek 12. dubna pražskou Stromovku. Mezi účastníky Nočního běhu pro Světlušku tradičně nechyběli ani nevidomí, kteří potřebují pomoc trasérů. Tuto úlohu letos měl na starost i MMA zápasník Jaroslav Pokorný, jehož nevidomý běžec velmi překvapil.



Noční běh pro Světlušku v pražské Stromovce se znovu odehrál za skvělé atmosféry, která láká každý rok více účastníků. Mezi běžci bylo opět i několik nevidomých, neboť právě lidem se zrakovým postižením je výtěžek této charitativní akce určen.

Slepí a slabozrací běžci však potřebují během závodu doprovod. V roli takzvaných trasérů byli letos například herci Václav Neužil a Marek Adamczyk, ale také MMA bojovník Jaroslav „Jubox“ Pokorný, jehož velmi zaskočil výkon slabozrakého běžce Jana Boška.

„Mám rád charitativní akce, protože sám mám tělesně postiženou sestru a moc dobře vím, že lidi, kteří to mají o něco těžší než my zdraví, naši pomoc potřebují,“ prozradil Pokorný. „Běh pro Světlušku byl pro mě velkým zážitkem, ale zároveň velkým utrpením, protože jsem byl vodičem českého reprezentanta Honzy. Vůbec jsem neměl tušení, že nevidomý může mít takovou výkonnost. Já si rozhodně střihl osobní rekord na 5 km a v cíli jsem málem umřel, za to Honza byl úplně v pohodě. Když mi nabídl, že se půjdeme ještě vyběhat, tak jsem myslel, že to je nějaká skrytá kamera,“ dodal pobaveně jeden z nejlepších českých zápasníků ve smíšeném bojovém umění. Zážitek z nočního běhu pak navíc barvitě popsal na své facebookové stránce.

„Jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit charitativní akce takového rozsahu,“ řekl další ze zápasníků, skvělý kickboxer Petr Ondruš. „Na všech zúčastněných bylo vidět nadšení a ten správný duch pro pomoc nevidomým. A pohled na ten kilometry dlouhý osvětlený dav byl ohromný.“

S podobným nadšením akci hodnotil jeden z největších showmanů mezi českými bojovníky Daniel „Bruno“ Brunclík. „Bylo to famózní! Zaběhat si ve tmě za svitu čelovek s tolika lidmi najednou a ještě pro dobrou věc. A ta různorodost. Mladí, staří, máma, táta, děti, hobbíci i sportovci, dvojice, v nichž byl jeden slepý. Byl to opravdu zážitek!“ zhodnotil Brunclík.

Citovaní bijci patří do týmu organizace XFN, jež podpořila akci účastí v počtu více jak deseti lidí. Nechyběla například vítězka Světových her Sandra Mašková, promotér a kickboxer Petr Kareš, bojovníci Matouš Kohout, Tomáš Fiala, Jaroslav Jartim, Tomáš Kvapil, Lukáš Chotěnovský nebo Tomáš Lejsek.

Tým XFN na akci Nočního běhu pro Světlušku
Tým XFN na akci Nočního běhu pro Světlušku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud