Ondřej Němec
11. dubna 2018 • 16:48

Noční běh pro Světlušku letos rozzáří pět měst. Zúčastní se i MMA bojovníci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zcela unikátní atmosféra. Žádná jiná běžecká událost nenabízí tak mimořádný zážitek, jako právě každoroční Noční běh pro Světlušku. Tento rok akce, která se koná na podporu nevidomých, zavítá celkem do pěti měst. V pražské Stromovce poběží i hvězdy českých bojových sportů.



Jedno světýlko na čele skoro každého běžce, ve výsledku znamená velké a dlouhé konvoje světel, které září do dálky. Akce Noční běh pro Světlušku je tak pro každého účastníka silným zážitkem a stojí za to být přitom.

„Pro mě byl běh pro Světlušku příjemným odreagováním,“ hodnotí zkušenost Radek Šlouf, úspěšný kajakář, reprezentant v rychlostní kanoistice. „Akce bývá většinou pár dnů před startem závodní sezony, a tak bylo příjemné, v klidu se regeneračně proběhnout s tolika lidmi noční Stromovkou. A k tomu ještě přispět na dobrou věc. Před během byl i doprovodný program. Pěkně strávený večer,“ pochvaluje Šlouf, který běžel v jednom z předešlých ročníků v pražské Stromovce.

Letos se pro Světlušku poběží celkem v pěti městech. Poprvé se startovalo už 15. března v Plzni. Ve čtvrtek 12. dubna se vybíhá tradičně v Praze. Do Brna zavítá Světluška 19. dubna. Olomouc rozsvítí o týden později. A pětici měst uzavře Jihlava 3. května.

V Praze se do akce zapojili například i MMA bojovníci organizace XFN. „Naše organizace je zapojena do více charitativních projektů. Vážíme si totiž narůstajícího zájmu publika o novodobý sportovní fenomén, kterým je MMA. Snažíme se proto na oplátku co nejvíc pomáhat,“ říká Petr Kareš, promotér XFN a zároveň úspěšný kickboxer.

Roj rozsvícených čelovek dnes osvítí pražskou Stromovku.
Roj rozsvícených čelovek dnes osvítí pražskou Stromovku.

Na akci tak budou skvělí bojovníci, jako například Petr „Píno“ Ondruš, Sandra Mašková, Matouš Kohout či Jaroslav „Jubox“ Pokorný, který se navíc stane trasérem, tedy doprovodem jednoho z nevidomých bežců.

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu. Pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě. Do projektu se zatím zapojilo více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců.

Více informcí o Nočním běhu pro Světlušku >>>


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud