Květoslav Šimek
31. července 2019 • 11:30

Finále a mistrovské prsteny. Baseballisté Arrows Ostrava oslaví úspěchy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baseballisté Arrows Ostrava vyhráli po základní části extraligy i nadstavbu a zajistili si přímý postup do finálové Czech Series. V ní budou od 16. srpna obhajovat titul, který si v pátek připomenou slavnostním předáním mistrovských prstenů. „Konečně se našel volný termín, těšíme se,“ říká hrající trenér Aleš Navrátil. „Už jsem ten prsten viděl na obrázku, vypadá krásně, bude se pěkně vyjímat doma na poličce.“ Mistrovské prsteny by měl hráčům Arrows předávat olympijský šampion z Nagana David Moravec.



Na soupeře pro letošní finále si Ostravané ještě musí počkat. O postup budou hrát Eagles Praha s Draky Brno, kteří se utkají v sérii na dva vítězné zápasy. První se hraje už tento pátek v Praze (19), druhý v sobotu v Brně (14). Případný třetí zápas by byl v neděli v Praze (14), protože Eagles skončili v nadstavbě druzí.

Ostravané vyhráli základní část i nadstavbu, kde se šest nejlepších střetlo každý s každým čtyřikrát. V základní části měli bilanci 24 výher/ 3 prohry, v nadstavbě 16 výher/ 4 prohry. „Bylo to vyrovnané, zejména Eagles nás potrápili (bilance v nadstavbě 15/5),“ líčí Navrátil. „Finále je odměna za práci, kterou jsme odváděli celou sezonu. Chtěli jsme stabilizovat výkony, hrát co nejlepší baseball a cíle jsme si dávali postupné. Dostat se do šestky, pak zabojovat o trojku. Že jsme se do finále probojovali přímo, je skvělý bonus.“

Pálkařské statistiky v sezoně opět ovládl Terrell Joyce z Ostravy. Připsal si 17 homerunů, měl nejlepší pálkařský průměr (47,3 %). Nejvíc doběhů svými odpaly stáhnul jeho oddílový kolega Tomáš Juněc (69 RBI). Skvěle si vedl Matěj Hejma z Eagles Praha. V homerunech byl druhý (16), stejně tak v úspěšnosti na pálce (43,2 %) a v počtu stažených bodů (62).

Czech Series o baseballové zlato začne až po mistrovství Evropy do 23 let, které příští týden hostí Praha. Od 7. do 11. srpna se bude hrát na hřištích Tempa a Eagles, česká reprezentace se ve skupině utká s Chorvatskem, Ukrajinou a Belgií. „Kluci jsou teď na posledním soustředění před šampionátem, z našeho klubu o nominaci bojují Ondra Satoria, Kuba Kubica, Radim Novotný a náš bývalý hráč Tomáš Ondra. Kuba Grepl je bohužel zraněný,“ dodal Navrátil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud