9. března 2020 • 19:29

Přísný zákaz na Slovensku! Dva týdny se kvůli koronaviru nebude nic hrát

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli šíření koronaviru se postupně ruší řada sportovních událostí. K razantnímu kroku došlo na Slovensku. Ústřední krizový štáb SR na pondělním zasedání nařídil okamžitý zákaz pořádání všech sportovních klání na území státu včetně fotbalové i hokejové ligy, prozatím na dva týdny. Počet nakažených je na Slovensku zatím sedm.



Opatření proti šíření koronaviru nejvíce dolehne na hokejovou extraligu, jež měla tento týden na programu závěrečná tři kola nadstavby před startem play off. Nejvyšší fotbalovou ligu zase o víkendu čekalo kompletní první kolo nadstavbové části.

Zákaz pořádání veřejných kulturních, sportovních či společenských akcí oznámil v pondělí odpoledne po jednání ústředního krizového štábu premiér Peter Pellegrini .

„Zakazuje se pořádat jakékoliv sportovní, kulturní a společenské události na nejbližších 14 dní,“ řekl Pellegrini na tiskové konferenci po skončení zasedání.

Server Šport.sk vypočítal, že pouze tento týden se výluka dotkne 44 zápasů nejvyšších soutěží nejvýznamnějších kolektivních sportů. Hokej přijde o 18 extraligových duelů, fotbal o šest prvoligových. Jisté tak je, že příští středu nezačne podle plánu série prvního kola hokejového play off.

Vedle akcí v kolektivních sportech se nebudou konat ani slovenské šampionáty v běhu na lyžích, sportovní střelbě, atletických vícebojích a squashi. Zrušena byla i chodecká Dudinská padesátka.

Akce se nemohou konat ani bez účasti diváků. „Uvažovali jsme o tom už minulý týden, kdy jsme vydali doporučení, aby se hrálo bez diváků. Nakonec jsme se však rozhodli k takovému plošnému zákazu. Nemůžeme specifikovat, jestli jde o fotbalový zápas nebo běžeckou akci, kde budou sportovci z více zemí světa,“ dodal Pellegrini.

Počet nakažených vzrostl na Slovensku v pondělí z pěti na sedm.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud