Martin Pešout
15. dubna 2020 • 21:25

Události, které koronavir nezhatí: Zlatá tretra nebo SP ve vodním slalomu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vinou současné pandemie koronaviru se ruší jedna sportovní akce za druhou. Několik událostí ale fanouškům neunikne a sportovní kalendář by se měl vrátit do normálních kolejí především opět na podzim. Podívejte se na jejich přehled.



Koronavirová kalamita ovlivní i jednu z největších cyklistických akcí na světě - Tour de France. Francouzský prezident Emmanuel Macron prodloužil v zemi karanténní opatření do 11. května a oznámil, že akce s velkým počtem lidí půjde pořádat nejdříve v polovině července. Pokud se Tour tedy vůbec pojede, bude to muset být v náhradním termínu. Podle posledních informací by nejslavnější cyklistický závod světa měl začínat 29. srpna. Peloton odstartuje v Nice a šampion bude korunován o tři týdny později 20. září v Paříži.

Aktuální situace dopadá i na mistrovství světa silničních motocyklů. Na konci května se nepojede Velká cena Itálie v Mugellu, na začátku června se neuskuteční ani Velká cena Katalánska v Barceloně. Už dřív byly Velké ceny Thajska, Ameriky a Argentiny přesunuty na podzim, odložené Grand Prix v Jerezu a v Le Mans zatím náhradní termín nemají. Do konce května se má rozhodnout, zda se podle původních plánů  pojede Velká cena České republiky v Brně. Závody MotoGP by se každopádně souvisle mohly rozjet znovu od podzimu.  

Události, které koronavir nezhatí: Zlatá tretra nebo SP ve vodním slalomu
Video se připravuje ...

Fanoušci atletiky přece jen nepřijdou o největší český mítink Zlatá tretra. Z původního termínu 22. května byla tato důležitá atletická akce posunuta na 8. září. Zlatá tretra je v tomto roce součástí nové World Athletics Continental Tour Gold, která je druhou nejvýznamnější sérií jednodenních mítinků po Diamantové lize. 

Tuzemští sportovní příznivci by si neměli nechat ujít ani zářijový Světový pohár ve vodním slalomu. Podle původního plánu se má konat v pražské Troji ve dnech 18. - 20. září. 

Současná krize způsobená pandemií koronaviru by se neměla dotknout ani dalších podzimních a zimních sportovních událostí roku 2020. V říjnu tak fanoušci dorazí na Velkou pardubickou. V listopadu se počítá za účasti českého týmu s finálovým turnajem Davis Cupu v Madridu. A v prosinci by nic nemělo bránit startu světového šampionátu v plavání v krátkém bazénu, které uspořádá Abú Zabí. Závěr roku okoření mistrovství Evropy házenkářek v Dánsku a Norsku.

iSport podcast: Kdy se dočkáme české ligy? A co šance v evropských pohárech?
Video se připravuje ...

Konec běhání v lese: fotbalisté Hradce už trénují na hřišti, co dodržují?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud