15. září 2022 • 13:12

Běží k Vám Zátopek! Projekt přináší do škol úspěšný film i vzdělávání

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při příležitosti 100. výročí narození Dany a Emila Zátopkových přináší projekt Běží k Vám Zátopek! do škol odborně zpracované vzdělávací materiály a možnost zhlédnout životopisný film Zátopek poprvé mimo kinosály. To vše zdarma nebo za cenově zvýhodněných podmínek.



Otevírat témata spojená s osobnostmi české historie je zajisté něco, co patří do hodin školní výuky. A kulatá výročí jsou ideální příležitostí, kdy s dětmi život a odkaz těchto osobností probrat.

Ne vždy však mají učitelé v každodenním shonu prostor připravit materiály, jak téma s dětmi uchopit. Firma BAKALÁŘI software s.r.o., která skrze své systémy usnadňuje každodenní administrativu většině českých škol, proto přichází s projektem Běží k Vám Zátopek.

Jeho cílem je usnadnit školám práci s tímto významným tématem skrze zapojení partnerů, kteří nabídnou kvalitně připravený vzdělávací obsah. Po přihlášení do aplikací od BAKALÁŘI software s.r.o., které denně aktivně využívá více než 1,2 milionu učitelů, studentů a rodičů, budou všichni uživatelé upozorněni na blížící se výročí 100 let od narození Dany a Emila Zátopkových a na možnost získat kvalitní vzdělávací materiály pro toto téma.

Učitelé mají možnost stáhnout si zdarma výukové materiály od ČT EDU a zaregistrovat se k promítání oceňovaného filmu Zátopek. Samotné promítání pak bude možné realizovat nejdříve v den výročí - 19. 9. 2022. Díky platformě Artinii Cinema Player budou mít možnost promítnout film žákům v rámci vyučování nebo mimoškolních aktivit přímo ve škole.

VIDEORECENZE Zátopka: Film udělaný s úctou, ale ne přehnaná oslava
Video se připravuje ...

Rodiče aplikace informuje o probíhajícím výročí Zátopkových a o tom, že ve školách budou děti toto téma rozebírat. Zároveň jim nabídne náměty k diskusi s dětmi na témata spojená s osobnostmi Dany a Emila Zátopkových.

“Jsme hrdí na to, že díky síti významných partnerů můžeme školám, dětem i rodičům přinášet kvalitně zpracovaný obsah na významná témata, které tak mohou snadno uchopit. Zároveň vidíme jako přidanou hodnotu našich aplikací možnost komunikace se školami i rodiči současně, díky čemuž vzdělávání a probírání aktuálních témat nemusí zůstat jen ve školních lavicích, ale stává se z nich komplexní edukační zážitek, do kterého jsou zapojeni i rodiče,” říká k projektu Ondřej Sedloň, ředitel společnosti BAKALÁŘI software s.r.o..

„V průběhu příprav a natáčení filmu Zátopek, tak jak jsme postupně poznávali životní a sportovní příběh Dany a Emila Zátopkových, jsme si uvědomovali, kolik zásadních témat v sobě skrývá. Na jedné straně tu stáli dva mimořádní vrcholoví sportovci, kteří ale museli řešit i běžné lidské problémy – jak žít ve vztahu, jak skloubit kariéru a osobní život, jak se vyrovnat se slávou, ale také, jak vzdorovat režimu, který chtěl jejich úspěchy využít a zneužít. Proto jsme rádi, že se po úspěšné cestě filmu v kinech naskytla další možnost jeho uvedení v rámci tohoto projektu a děti film budou moci nejen vidět, ale také se o něm bavit – mezi sebou, se svými učiteli nebo doma s rodiči, a společně otevírat témata s příběhem spojená, “ říkají producenti filmu Kryštof Mucha a David Ondříček.

Více o projektu a možnostech, jak se zapojit najdete na www.bezikvamzatopek.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud