17. října 2016 • 00:00

Zatuchlý zápach ve sportovní tašce: Jak ho zlikvidovat?

Prezentace klienta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Propocené triko, mikina, bunda, ručník, ponožky, boty, dres, mokré plavky, ale i zbytek svačiny nebo jiné nezbytnosti skrývají sportovní tašky a batohy. Většinou nejsme dost rychlí, a když věci nevybalíme hned, stane se ze sportovní tašky „malá chemická zbraň“. Stačí otevřít tašku druhý den a vlhké ponožky s ručníkem se již postaraly o mikroklima, které škodí všemu uvnitř tašky.



I když budeme pečliví, a vyndáme vždy věci z tašky hned, přesto se těžko zbavujeme zatuchlého zápachu. Toto klima se vytváří díky vysoké vlhkosti, kterou do tašky přinášíme společně s propoceným oblečením, botami, nebo vlhkým ručníkem. Vždyť si vzpomeňme jen na moment, kdy si zujeme trekingové boty po celodenním výletu, nebo když bereme do ruky špinavý a zcela propocený dres, který máme celý trénink na sobě. Tak ukládáme vlhké a špinavé oblečení do tašky, kterou na pár hodin uzavřeme a vytvoříme v ní ideální prostředí pro rozvoj bakterií, plísní a jiných škodlivých organizmů. Díky vysoké vlhkosti se těmto organizmům v takovém prostředí dobře daří a za pár dnů bude taška plná plísní, které škodí zdraví.

Účinným řešením jsou absorpční sáčky Ceresit Stop Vlhkosti, které pohlcují vlhkost a navíc místo provoní příjemnou vůní jary nebo broskve.

Foto Henkel

Absorpční sáčky Ceresit Stop Vlhkosti použijete velmi jednoduše. Po vybalení z ochranné fólie položíte sáček do tašky nebo batohu a můžete vyrazit. Speciální tkanina na povrchu propouští vlhkost pouze dovnitř a brání jejímu úniku zpět. Sáček vydrží vstřebávat vlhkost po dobu 4–6 týdnů.

Sáčky se hodí i pro jiné menší uzavřené prostory jako jsou botníky, skříně, šuplíky, ale i kufry aut, všude tam, kde se může vyskytnout vyšší vlhkost.

Foto Henkel

Když pozorujeme orosená okna nebo zrcadla doma v domácí posilovně nebo v jiných místnostech, je to podobný případ.  Řešením je pohlcovač vlhkosti Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360°. Ceresit pracuje na bázi speciálních tablet, které díky otvoru a speciálnímu tvaru přístroje pohlcují maximální množství vlhkosti ze vzduchu a sráží ji v tekutinu. Kvalita a rychlost účinku je zaručena kombinací originálního Ceresit systému a originální Ceresit tablety, které fungují jako celek. Tak, jak tableta nasává vlhkost, postupně se rozpouští a obsah nádoby se po naplnění jednoduše vylije do toalety nebo umyvadla. Jedna tableta vydrží fungovat 1 – 2 měsíce podle velikosti místnosti a hladiny vzdušné vlhkosti. Poté můžeme zakoupit náhradní tabletu. Tableta navíc napomáhá i k neutralizaci pachů.

Ceresit pomáhá udržet příjemné a zdravější prostředí.

www.stop-vlhkosti.cz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud