4. března 2022 • 00:00

Eden bude hostit 302. derby pražských „S“

Prezentace klienta
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavii čeká třetí bitva se Spartou v letošní sezoně. Předchozí dvě prohrála, což znamenalo dvě porážky po více než 5 letech. Sešívání na ně budou chtít co nejrychleji zapomenout, Sparta na ně navázat. Šlágr 24. kola Fortuna: ligy dost možná rozhodne o osudu celé soutěže. Oba celky jsou na špici tabulky a přetahují se s Plzní v boji o titul. Kdo je před největším zápasem v zemi favoritem?



Nedělní večer 6. 3. bude patřit fotbalu, Slavia před vyprodaným Edenem přivítá rivala z Letné. Oba pražské kluby nevstoupily do jara ideálně. Sešívání doma šokovali při prohře s Karvinou, pro kterou to byla první výhra v celé sezóně a Sparta uhrála dvě remízy v Budějovicích a doma s Plzní. Náladu si však spravila v pohárovém derby, kdy po více než 7 letech vyhrála v Edenu. Domácí v tomto zápase zcela jasně doplatili na zimní odchody Kuchty a Stanciua a jedinkrát neohrozili Hečovu bránu. Slávistům chyběla produktivita a myšlenka směrem dopředu i bojovnost z předchozích let v defenzivě. Sám trenér Trpišovský po zápase uznal, že své svěřence nepoznával a hosté vyhráli zaslouženě. Trenérský tým pak zavelel ke změnám, koupil z Boleslavi Jurečku a útočníka Filu a vydřel výhru na Slovácku i v Istanbulu, kde sešívání poprvé na jaře skutečně zapli na vyšší obrátky. Obzvlášť výhra 2:3 na Fenerbahce konečně ukázala útočnou sílu Pražanů. Situace v útoku je ale jinak pořád nejasná. Hrotové duo Krmenčík, Tecl je neproduktivní a z fanouškovského tábora se ozývají hlasy, proč odešel na hostování talentovaný střelec Alijagič. Slavii navíc při absencích Kúdely, Provoda a Bořila chybí zkušený lídr, který by podržel balón a vzal situaci více na sebe. I proto byl údajně zvažován návrat legendárního Milana Škody, ke kterému nakonec kvůli zranění nedošlo.

Letenské výhra v derby s odchovanci a mladými hráči v sestavě příliš nenakopla, ačkoli junioři předvedli velmi sebevědomý výkon. Následovala ale domácí remíza s Plzní ve Fortuna:lize, kterou zařídil v posledních minutách Hložek a prohra na Letné s Partizanem Bělehrad v Konferenční lize. V obou zápasech domácí tým nebyl lepší a brzdila ho především pomalá záloha a špatný přechod do útoku. Pod palbu kritiky se dostal i letenský trávník, který byl ve špatném stavu, ale záložník Sáček to označil za pouhé výmluvy. Trenér Vrba si po utkání také stěžoval, že v podzimní části byl jeho celek výrazně lepší směrem dopředu a vypracovával si více šancí. Dále kouč nechápavě zvedal obočí nad množstvím zranění, které kabinu trápí a za největší oslabení považuje absenci Ladislava Krejčího mladšího, který kolaboroval se svalovým zraněním. Početná marodka je ale dlouhodobý problém obou pražských celků. Sparťanům dále chybí i Hojer, Juliš, Pulkrab nebo Nita. Možná i proto rudí nenavázali na dobrý výkon v Edenu a dvakrát po sobě herně vyhořeli. Nevyzpytatelný útok a proměnlivá forma obou rivalů dělá z největšího utkání v zemi ještě napínavější bitvu.

Fotbal před plnými tribunami zažila liga naposledy v listopadu a střet velkých pražských rivalů je ideálním časem pro návrat. Dle bookmakerů Fortuny je mírným favoritem Slavia, ale Sparta v posledních dvou derby neinkasovala a dala jasně najevo, že série čtrnácti zápasů sešívané dominance je u konce. Utkání sledujte 6. 3. od 18:00 na TV Fortuna a O2 TV.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Články odjinud


Články odjinud