13. května 2011 • 09:50

Sexuální skandál: Šéf zneužíval deset florbalistů!

Autor: Tomáš Koníček, Richard Veselý
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to hnus, co vyšlo na povrch v české nejvyšší florbalové soutěži. Šéf jednoho z extraligových klubů je stíhán kvůli pedofilii. Dokonce sedí ve vazbě. Na policii už se přihlásila řada zneužívaných i znásilněných florbalistů. „Je jich zatím kolem deseti,“ tvrdí mluvčí Andrea Zoulová.



Skandál tak nabírá velkých rozměrů. Nejmladšímu z hráčů je čtrnáct let.

Pětatřicetiletý muž z Prahy (jeho totožnost Blesk zná, ale nemůže ji kvůli »náhubkovému« zákonu zveřejnit) zval nezletilé hráče na párty, kde jim naléval alkohol a pak je sexuálně obtěžoval. Tohoto jednání se měl podezřelý dopouštět od loňského července.

Vyšetřování policie jede naplno od dubna, kdy byl muž zadržen, od té doby je ve vazbě. „Probíhají výslechy, bude se muset prověřit velká řada lidí. Může to trvat týdny i měsíce. Stále platí, že kvůli věku poškozených nemůže podávat žádné bližší informace,“ vysvětluje policejní mluvčí Zoulová.


K situaci se zatím nechtějí vyjadřovat ani v klubu. „Řekneme něco až na konci týdne. Vyčkáme, jak se to celé vyvine,“ řekl sekretář klubu, kterému údajný pachatel šéfuje.

Pedofil, přesněji řečeno hebefil (má náklonnost k dospívajícím), může za znásilňování nezletilých skončit za mřížemi až na dvanáct let.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud