7. srpna 2011 • 04:59

Řebíčku, co sis to koupil? Slavia znovu padla a je bez bodu

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za Slavii dal kolem 250 milionů korun a ve středu se stal jejím majoritním vlastníkem. Z nové a hodně drahé hračky však zatím bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček (44) moc radosti mít nemůže.



Foto 

Sešívaní totiž včera prohráli i druhý ligový zápas této sezony – po Bohemce nestačili ani na Liberec, kterému podlehli 1:2. Jediný gól dal Zbyněk Pospěch z penalty.

Řebíček spolu se společností Natland na jaře zachránil Slavii před ztrátou licence a pádu do nižších soutěží. Teď jsou červenobílí na dobré cestě k odchodu z ligy přirozenou cestou – to, jakou hrou se v prvních dvou zápasech prezentovali, příliš optimismu fanouškům nedává.

Sám majitel a prezident pražského klubu včera v Liberci na tribuně chyběl. Pokud ale utkání sledoval z dovolené v Itálii po internetu, možná si už trhal vlasy, kamže své peníze vlastně investoval.

Slavia pod dohledem ředitele Platila a Tomáše Rosena, bývalého člena vedení, který má v Edenu stále velké slovo, byla neškodná. Přispěl k tomu i rychlý gól domácích, který dal už ve 3. minutě exslávista a reprezentant Gebre Selassie.

Řebíček spokojený být nemůžeFoto Barbora Reichová Sport
Současný kádr sešívaných toho postrádá mnoho: dva stopery (ty nyní hrají krajní beci), adekvátní náhradu za odešlého špílmachra Kisela a do útoku použitelný záskok za Pospěcha.

A tak není divu, že pro Liberec byli slávisté relativně snadným soustem. Na druhou branku, kterou dal Rabušic sice hosté odpověděli proměněnou penaltou, ale na vyrovnání se nezmohli – za šestadvacet minut od snížení si vlastně ani nevytvořili pořádnou »gólovku«.

„Hodně se tu změnil tým, je tu víc mladých hráčů, než když jsem odcházel. Snad si to sedne a příště už nějaký bod uhrajeme,“ hodnotil Adam Hloušek, který odehrál první zápas za Slavii po návratu z bundesligy.

„Zbytečně jsme dvakrát inkasovali. Jsem ale rád, že kluci za stavu 0:2 nesložili zbraně, bohužel jsme neproměňovali šance. Byl to smolný zápas, dalo se tu bodovat,“ dodal kouč Michal Petrouš.

Před bossem Řebíčkem se tak začínají rýsovat další velké investice. Bez pár desítek milionů nasypaných do nákupu hráčů totiž díru do světa neudělá.

Hlavičkový souboj mezi Dostálem a Rabušicem
Hlavičkový souboj mezi Dostálem a Rabušicem

Vstoupit do diskuse
19
Články odjinud


Články odjinud