23. června 2010 • 11:41

Navrátilová zaplatí milence za "rozvod" 63 milionů

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární tenistka Martina Navrátilová (53) zaplatí své bývalé "manželce" Toni Layton (57) za jejich dramatický rozchod v roce 2008. Zhrzená milenka se dožadovala svých milionů u soudu, nakonec se s Navrátilovou dohodla na mimosoudním vyrovnání: za osm let společného soužití dostane podle listu New York Post tři miliony dolarů (asi 63 milionů korun).



Layton se s tenisovou hvězdou seznámila někdy na začátku devadesátých let a kvůli Navrátilové opustila svého manžela. V roce 2000 si pak šťastný pár v New Hampshire řekl své ano a vyměnil prstýnky - ovšem jen neoficiálně, homosexuální sňatky zde uzákoněny nebyly.

I tak se prý ale měly domluvit, že veškerý majetek nabytý za jejich "manželství" si v případě rozchodu rozdělí rovným dílem.

585504:gallery:true:true

Když se pak Navrátilová se svou partnerkou v roce 2008 rozešla, Laytonová podala u floridského soudu žalobu o rozdělení společného majetku. Požadovala svoji část z nemovitostí, aut, šperků, uměleckých děl a dokonce i jachty, které měl pár získat při společném soužití.

Layton údajně utrpěla i psychickou újmu. "Martina mě zničila. Bez jakéhokoliv varování mě odkopla. Můj svět se zhroutil. Vyhodila mě na ulici. Nezůstalo mi nic než oblečení, které jsem měla na sobě," tvrdila před dvěma roky.

Martina Navrátilová turnaj legend na Roland Garros docela prožívala
Martina Navrátilová turnaj legend na Roland Garros docela prožívala

Navrátilová se snažila vyhnout soudu a nabídla jí nejdříve 200 tisíc dolarů. To ale bylo Laytonové málo, v souvislosti s tím dokonce prohlásila, že "Martina má ve skříni spoustu kostlivců, je to spíš něco jako sklad plný kostlivců. A já je všechny znám".

Nakonec Martina Navrátilová zaplatí za "rozvod" podle New York Post asi tři miliony dolarů. Podobnou částku dala i své bývalé partnerce Judy Nelson, se kterou se rozešla v roce 1991. Teď je legendární tenistka, která se vypořádala s rakovinou prsu, zamilovaná do bývalé sovětské miss Julie Lemigové (36).

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud