29. srpna 2010 • 04:59

Lukáč šokoval: Vážím si mafie a ona si váží mě

Autor: bko, Kmpl
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Československá hokejová legenda Vincent Lukáč (56), v současnosti poslanec slovenského parlamentu za Slotovu nacionalistickou SNS, šokoval celé Slovensko. Poté, co mu na začátku týdne zapálili neznámí vandalové auto, prohlásil, že si váží mafie.



Lukáč měl od kamaráda půjčený mercedes, který mu v noci na pondělí někdo před jeho bytem v Košících zapálil a způsobil tak škodu za 2,5 milionu korun. Dvojnásobný mistr světa v hokeji se pak rozčertil a pustil si pusu na špacír.

"Musím si promluvit s kolegy ve vládě, jak že to tady v 21. století žijeme. Mám se bát zaparkovat auto doma?" durdil se v rozhovoru pro deník Plus 7 dní.

To ale nebylo zdaleka všechno. Lukáč připustil, že má tušení, kdo za činem může stát, ale rozhodně to prý nebyla akce podsvětí. "Tohle není práce mafie, určitě ne," prohlásil a připojil šokující dovětek: "Já si mafiánů vážím a oni si váží mě."

Slova čerstvého poslance vzbudila na Slovensku bouři, pohoršení vyjádřili další zákonodárci i ministr vnitra.

"Mafii podporují gauneři, podvodníci a zkorumpovaní politici. Organizovaný zločin parazituje na slušných lidech. Jestli si někdo váží mafie, neváží si slušných lidí," nechal se slyšet zaskočený Daniel Lipšic.

Premiérka Iveta Radičová už Lukáče vyzvala, aby se kvůli svým výrokům vzdal poslaneckého mandátu.

Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud